BELGAIMAGE

Dior stelt garderobe Grace Kelly tentoon

Als er iets is dat haast even iconisch is als actrice en prinses van Monaco Grace Kelly zelf, dan is het haar garderobe wel. De Amerikaanse stond bekend om haar schoonheid en geweldige smaak en ging dan ook gekleed in prachtige stukken van de meest bekende modehuizen. Benieuwd naar hoe die collectie eruitziet? Dan hebben we goed nieuws. Binnenkort kan je een kijkje nemen in haar kleerkast, want die wordt tentoongesteld in het Christian Dior Museum in Granville, Normandië. 

85 jurken van Grace Kelly worden vanaf 27 april tentoongesteld in het Christian Dior Museum. De prinses stak nooit onder stoelen of banken wat voor hechte band ze had met het modehuis en hoezeer de creaties dan ook in de smaak vielen. 

In de jaren 60 kreeg Grace een hechte band met de creatieve directeur van Dior, Marc Bohan. Ze verhuisde toen voor haar huwelijk met prins Reinier III van Hollywood naar Monaco. Haar liefde voor het Franse modehuis was toen overduidelijk. Ze droeg bijvoorbeeld een creatie van Dior tijdens haar verlovingsbal en op haar eerste koninklijke portret. De expositie krijgt de naam ‘Grace of Monaco, Princess in Dior’.  Naast kleding zullen er ook brieven, accessoires en oude films te zien zijn. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer