6 Een model op de catwalk van Louis Vuitton.
ap Een model op de catwalk van Louis Vuitton.

Dit dragen mannen volgende zomer: hoe fouter hoe beter

De mannenmodeweken in Londen, Firenze, Milaan en Parijs zitten er op. Wat wil zeggen dat we nu al een kijk hebben op wat heren in de lente en zomer van 2018 horen te dragen als ze mee willen zijn met de laatste mode. Alvast twee opvallende conclusies: bij zowat elke ontwerper zagen we de invloeden van sport- en straatmode terugkeren, en verder spotten we vooral héél veel "foute"  kledingstuks.

Trainingsbroeken

6 Prada & Hermès.
epa/afp Prada & Hermès.

De slonzige reputatie van trainingsbroeken is voorgoed verleden tijd. Bij zowat elke ontwerper zagen we ze op de catwalk, soms gecombineerd met andere sportieve elementen, maar even goed ook in combinatie met formele stuks zoals een hemd of blazer. De mooiste exemplaren spotten we op de catwalk van Prada, MSGM, Valentino, Versace en Hermès.

Hawaii-hemden

6 Louis Vuitton & Cerrutti
afp/getty Louis Vuitton & Cerrutti

Ontwerpers meden Hawaii-hemden jarenlang als de pest, maar dit seizoen was het kledingstuk overal: bij Louis Vuitton, Ami, Cerrutti en Sandro. Maar ook opvallend veel aanwezigen trotseerden de hitte in Milaan en Parijs in een kleurrijk Hawaii-hemd.

Ruitentroef

6 MSGM & Dries Van Noten
photonews/afp MSGM & Dries Van Noten

Van de klassieke prints als de pied-de-poule (ook wel hanenvoet of houndstouth) en de Engelse ruit tot de typische Burberry-ruit, alles wordt dit seizoen overgoten met een of ander ruitpatroon. Jassen en broeken, maar ook truien en zelfs sweaters. Meester van de ruit dit seizoen? De Belgische ontwerper Dries Van Noten uiteraard.

Cargo pants

6 Marni & Fendi
photo_news Marni & Fendi

Als Jani dit leest, gooit hij zijn computer wellicht uit het raam. Maar we kunnen er niet omheen, de cargo broek is terug van nooit in geweest. U weet wel, die "handige" broek met extra zakken aan de zijkant die vooral populair is bij bouwvakkers en andere werklui. Onder andere Emporio Armani, Fendi, Tom Ford en MSGM hebben exemplaren in hun collecties zitten. 

Logomania

6 Versace & MSGM
photo_news Versace & MSGM

De invloed van de jaren negentig blijft nog steeds aanhouden. Waar grote logo's een tijdje uit de mode waren, mag je volgende zomer weer aan iedereen duidelijk maken waar jij je kleren shopt. Ontwerper Demna Gvesalia gaf het voorbeeld bij Balenciaga en Vêtements, nu volgen onder andere Versace, MSGM en Armani.

Lees meer