Van de Velde

Dit is de olympische bh waarmee onze atletes naar Tokio reizen

De officiële olympische beha voor Belgische atletes wordt momenteel gemaakt bij lingerieproducent Van de Velde in Schellebelle. Onze vrouwelijke atletes zullen hem aantrekken tijdens de Olympische Spelen in Tokio. 

De bh is lichtroze, wordt bedrukt met ‘Belgium’ en krijgt een extra embleem met de Belgische driekleur. Momenteel zijn ze bij de lingerieproducent nog bezig met het versnijden van de stoffen om ze vervolgens te assembleren, laat Vanessa De Vuyste van Van de Velde NV aan VRT NWS weten. Op 17 maart wordt de beha getoond aan het grote publiek. 

Maar de beha werd niet in een-twee-drie ontworpen. Er werd eerst uitvoerig getest bij verschillende sporten, waarna één type ontwikkeld kon worden dat werkt voor alle disciplines. En met succes, qua comfort en pasvorm kan geen enkele andere sportbeha tippen aan het ontwerp van PrimaDonna Sport. Dat bleek onder meer uit een uitgebreide test van de Universiteit van Portsmouth. Een testpanel gaf de sportbeha de hoogste score: 9 op 10. Daarmee gaven ze aan dat geen enkele andere sportbeha hen dezelfde comfortabele steun gaf tijdens het sporten.

De 95 Belgische atletes krijgen ieder een setje van twee op maat gemaakte bh’s met een bijhorende slip. De outfits van de dames worden voorgesteld op 17 maart tijdens een galadiner en een modeshow in de Sky Hall van Brussels Airport. Het design dat de atletes van Team Belgium zullen dragen tijdens de Olympische Spelen maakt deel uit van de nieuwe voorjaarscollectie van PrimaDonna Sport. Die omvat twee nieuwe lingerieseries: The Gym – supercomfortabele sportlingerie in een zachte skintone - en The Game – een reeks trendy sportbeha’s en -accessoires in stylish zwart. 

Beide series hebben de gepatenteerde pasvorm van PrimaDonna Sport en zijn vanaf mei beschikbaar in de lingerieboetiek in je buurt.

Lees meer