16
REUTERS

Dries Van Noten verrast met uitbundige nieuwe collectie in samenwerking met Christian Lacroix

Verbazing alom toen Dries Van Noten vandaag na zijn modeshow het publiek niet alleen kwam groeten maar dat samen deed met de Franse ontwerper Christian Lacroix. Het is namelijk de eerste keer dat onze landgenoot de handen in elkaar slaagt met een andere designer. Samen ontwierpen ze de nieuwe collectie voor de lente en zomer van 2020 en daarin stonden felle kleuren en drukke prints centraal. 

Geruggensteund door de luxegroep LVMH van Bernard Arnault opende Christian Lacroix in 1987 zijn eigen gelijknamige salon de haute coutureHet was de eerste keer in twintig jaar dat er in Parijs een couturehuis bijkwam en bovendien ook het eerste merk dat werd opgericht binnen LVMH. Ondertussen heeft popster Rihanna dat Lacroix nagedaan met haar eigen merk Fenty.

Bij zijn defilés lagen altijd rode en roze anjers op de stoelen, die aan het slot naar de ontwerper werden gegooid. Dat was ook nu het geval. Alle toeschouwers van de Dries Van Noten show vonden een roos met plaatje op hun stoel met daarop DVN*XCLX, verwijzend naar de samenwerking. In 2005 kwam het tot een breuk met Christian Lacroix en Bernard Arnault, en besloot de laatste het couturehuis te verkopen. In mei 2009 vroeg Lacroix vrijwillig het faillissement van zijn eigen modemerk aan. Sindsdien werkt hij hoofdzakelijk voor theater en opera, en voert hij als freelance-ontwerper opdrachten uit, zoals nu dus ook voor Dries Van Noten.

Beide ontwerpers staan bekend om hun theatrale stijl en dat zag je meteen terug in de collectie zelf. Felle kleuren en drukke prints wisselden elkaar af, op vlak van snit sprongen vooral de brede schouders eruit.

16 Christian Lacroix en Dries Van Noten samen op de catwalk.
REUTERS Christian Lacroix en Dries Van Noten samen op de catwalk.
16
REUTERS
16
AP
16
AP
16
AP
16
AP
16
AP
16
AP
16
REUTERS
16
REUTERS
16
REUTERS
16
REUTERS
16
REUTERS
16
REUTERS
16
REUTERS

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Van der Hoydowch

    Dries zelf is slimmer en draagt die rommel niet . Steeds simpele jeans en t shirt ,het tegenovergestelde van de dure spullen die hij zijn klanten verkoopt.

Lees meer