Instagram @yogapantsparadepdx

Eat this Jani: vrouwen die legging als broek dragen komen op straat

Tot spijt van wie het benijdt, wordt de legging nog altijd door veel vrouwen als broek gedragen. Sommige dames zijn er zelfs zo aan gehecht geraakt dat ze er voor op straat komen. Dat was in New York het geval, nadat Alan Sorrentino (64) in een open brief uitgehaald had naar de legging in het straatbeeld.

Jani mag het dan al duizend keer gezegd hebben, veel vrouwen geven er geen moer om en dragen trots hun legging als broek naar buiten. In Amerika namen een aantal dames kritiek op de legging zelfs heel persoonlijk op. Toen een zekere Alan Sorrentino in de krant 'Barrington Post' een open brief schreef over de legging, kwam de man in een storm van kritiek terecht. Meer dan driehonderd vrouwen kwamen in Rhode Island op straat om te demonstreren tegen Sorrentino zijn woorden.

"Sinds de minirok is er geen enkel kledingstuk meer geweest dat door zoveel vrouwen gedragen wordt, die het nooit zouden mogen dragen. Bij iedereen boven de 20 jaar ziet een legging er bizar, ongepast en storend uit," aldus Sorrentino in de beruchte open brief.

Het gevolg? Honderden vrouwen die samen de 'Yoga Pants Parade' vormden en leuzes uitriepen als "Wij dragen wat we willen". Na de betoging vertelde Sorrentino dat de brief bedoeld was als grapje, en dat hij nooit gedacht had de krant het ook daadwerkelijk zou publiceren.

We're with yoga pants.

See this Instagram photo by @heyrhody * 105 likes

Hundreds participate in the #YogaPantsParade in Barrington Sunday. The #Providence Journal / Kris Craig #RhodeIsland

See this Instagram photo by @provjournal * 58 likes

#yogapantsparade pics courtesy of @bostonglobe. Do you have a problem with people wearing them in public? Your thoughts?

See this Instagram photo by @luvyourspirit * 1 like

Basically this guy from Rhode Island wrote a letter about how yoga pants only belong in the yoga studio and that women over 20 shouldn't be wearing them out in public. It made world news and then there was a peaceful parade in front of his house. Amazing haha. #yogapantsparade #loveyourself #yogapants #yoga #rhodeisland

See this Instagram photo by @petetranphoto * 23 likes

Lees meer