2 Kroonprinses Elisabeth poseert met dansers na de ceremonie.
EPA Kroonprinses Elisabeth poseert met dansers na de ceremonie.

Een jurk waaraan 30 uur gewerkt werd: deze outfit koos kroonprinses Elisabeth uit

Kroonprinses Elisabeth viert vandaag haar achttiende verjaardag. De verjaardag van de troonopvolgster werd gevierd met een grote plechtigheid in het Koninklijk Paleis in Brussel in aanwezigheid van de hele koninklijke familie en heel wat belangrijke gasten. Een schitterende outfit mocht daarbij niet ontbreken en daarvoor klopte de kroonprinses aan bij het Belgische modehuis Natan. 

De prinses trok op de dag van haar achttiende verjaardag een wit manteljurkje van de Belgische hofleverancier Natan aan. Aan die jurk werd tot gisterenavond gewerkt voor de laatste retouches laat Pieterjan Van Biesen van Natan weten. Het stuk werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt in samenwerking met ontwerper Edouard Vermeulen. Het jurkje zal dan ook niet terug te vinden zijn in de collectie van Natan.

Modeblogster en oprichtster van de website www.modekoninginmathilde.be Jelka Van Duyse benadrukt dat inspraak bij het ontwerp belangrijk is voor de kroonprinses. “Prinses Elisabeth weet goed wat ze wil op het vlak van mode en laat zich niet zomaar iets opdringen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit witte kleedje exact is wat zij wilde.” De jurk werd gemaakt uit een ecru “crêpe de laine” (wollen crepe) en er werd 30 uur aan gewerkt. 

Ook Koningin Mathilde koos voor de gelegenheid voor een jurk van het Belgische modehuis. 

2 Queen Mathilde of Belgium, King Philippe - Filip of Belgium and Crown Princess Elisabeth
BELGA Queen Mathilde of Belgium, King Philippe - Filip of Belgium and Crown Princess Elisabeth

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sjaak vanslembrouck

    Maar er was blijkbaar geen tijd om ondergoed voor de andere dames op de fotos te voorzien.

  • Jo Van Caenegem

    Dat ze zelf het inzicht niet heeft om te zien dat dit pure verspilling is, toont hoe het in de toekomst zal gaan : verder bergaf.

Lees meer