4
Mango

Een kimono in plaats van een blazer & meer alternatieven voor volslanke vrouwen

Als volslanke vrouw is het niet altijd makkelijk om kleren te vinden die mooi passen. Een blazer valt vaak toch nét niet zoals je wil, en in alles wat oversized is, lijk je wel te verdrinken. Wij geven je enkele alternatieven mee voor items die moeilijk zijn bij dames met curves.

De kimono in plaats van een blazer
Plussize dames moeten natuurlijk gewoon dragen wat ze zelf willen, maar je kunt er nu eenmaal niet omheen dat sommige kleren duidelijk gemaakt zijn met een ultraslanke vrouw in het achterhoofd. Een voorbeeld daarvan is de blazer. Gelukkig zijn kimono's de next big thing. Ze staan minstens even chique en vallen op ieder figuur mooi. Allemaal aan de kimono!

4
nina.be

1. TOMS x & Other Stories, € 125, online en in de winkels te koop.
2. Primark, € 12, in de winkels te koop.
3. Zara, € 39,95, online en in de winkels te koop.

Een pantalon met rekker in plaats van een skinny jeans
Vind je door dat maatje meer moeilijk een fijne skinny jeans? Draag dan een pantalon met rekker aan de bovenkant in de plaats. Die zijn momenteel erg hip en hoewel het aanvoelt alsof je een pyjamabroek draagt, kan je er zo mee naar een feestje of je werk.

4
nina.be

1. Uniqlo, € 29,90, online en in de winkels te koop.
2. Terre Bleue, € 129,95, online en in de winkels te koop.
3. WE, € 39,99, online en in de winkels te koop.

Bloesjes met een uitsnijding aan de schouders in plaats van strapless Straplessjurken en topjes blijven een moeilijk gegeven voor volslanke vrouwen. Ze vergroten je bovenlichaam namelijk optisch (ook je borsten) en veel dames zijn onzeker over hun rug die hierin extra in de kijker staat. Gun je je schouders toch graag een streepje zon? Draag dan bloesjes met een uitsnijding aan de schouders. Die pasvorm flatteert veel meer, je armen lijken er bijvoorbeeld slanker door.

4
nina.be

1. Mango, € 25,99, online en in de winkels te koop.
2. Q/S designed by, € 39,99, online en in de winkels van s. Oliver te koop.
3. Vero Moda, € 29,99, online en in de winkels te koop.

Lees meer