3
Thinkstock

Een nieuwe look? Deze tips houden het goedkoop

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Zo wordt het misschien eens tijd om je ouwe getrouwe look een update te geven. Een aantal kleine veranderingen en je ziet er meteen een stuk frisser uit. Maar voor je naar de kapper loopt voor een dure kleuring of een volledig nieuwe garderobe inslaat, lees je beter even verder. Deze gemakkelijke beautytips houden het goedkoop:

Verander je scheiding:
Draag je je haar altijd in een zijscheiding aan dezelfde kant? Probeer dan eens een middenscheiding, of leg je haar aan de andere kant. Het heeft weinig om het lijf, maar het is de gemakkelijkste manier om je uiterlijk snel een frisse look te geven. Je haar krijgt wat meer volume, en je gezicht komt anders uit.

Koop een nieuwe mascara:
Mascara's zijn na gemiddeld drie à vier maanden rijp voor de vuilnisbak. Gaat die van jou al langer mee? Dan doet hij zijn job waarschijnlijk niet meer naar behoren, en kunnen ooginfecties optreden. Tijd om een nieuwe te kopen, en dan kan je meteen ook eens voor een andere formule gaan. Probeer eens een textuur die veel verlengt, of je net veel meer volume geeft. Een kleine aanpassing, maar een wereld van verschil.

Verzorg je wenkbrauwen
Als je nog nooit langer dan een paar seconden hebt stilgestaan bij je wenkbrauwen, maak dan van deze tip een van je goede voornemens. Een mooi verzorgde wenkbrauw maakt het verschil tussen een rommelig of verzorgd gelaat. Laat hem in een mooie vorm epileren, en werk waar nodig bij met wat wenkbrauwpoeder, of een bruine oogschaduw. Een beetje wenkbrauwgel erover om het te fixeren, en voila: een frisse look.

3
Thinkstock
3
Thinkstock

Gebruik een ander kleurtje eyeliner
Niets mis met een zwart kohlpotlood, maar op termijn gaat dat wat vervelen. Tegenwoordig bestaan ze in alle kleurtjes van de regenboog, dus probeer eens een donkerblauw, diepgroen, een koperkleurtje, of zelfs aubergine. Blijf testen tot je een kleur gevonden hebt die je ogen laat spreken.

Lees meer