3
Thinkstock

Een verkoudheid? Zo ziet geen mens het

Als je verkouden bent, is het al erg genoeg dat je je miserabel voelt. Je wil dan liefst dat de mensen er zo weinig mogelijk van merken, al is dat niet zo simpel als je loopt te niezen en een rode neus en gezwollen ogen hebt. Met deze beautytrucjes merkt gelukkig geen mens er wat van.

Investeer in goede zakdoeken
Duurder is niet altijd beter, maar in dit geval kan het een goede richtlijn zijn. Hoe zachter de stof, hoe minder rood en schilferig je neus zal worden.

Hydrateren
Tijdens zo'n verkoudheid droogt heel je lichaam uit. Veel drinken is belangrijk, maar daarnaast ga je ook best een stapje verder met je vochtinbrenger. Het is het ideale moment om je rijkste crème boven te halen, maar dan wel 's avonds. 's Ochtends gebruik je best je normale vochtinbrenger, omdat je er dan toch je make-up over aanbrengt.

Concealer
Nu je gelaat een stuk roder ziet, kan een goede concealer wonderen doen. Gebruik een dekkend exemplaar, maar zorg dat hij niet te droog is. Anders kan hij wel eens je droge plekken benadrukken. Breng aan rond je neus om de roodheid te verbergen, en onder je ogen om je wallen weg te werken. Een gele ondertoon helpt de blauwheid onder je ogen te maskeren.

Let op je houding
Wanneer we ziek zijn, hebben we de neiging om wat gebukt te lopen. Recht je rug om er gezond(er) en energiek uit te zien.

3
Thinkstock
3
Thinkstock

Kies de juiste kleuren
Alle producten met een blauwe ondertoon zijn te vermijden als je verkouden bent. Ze benadrukken je wallen en je vermoeide huid. Ook je donkere oogschaduw en kohlpotlood is niet zo'n goed idee nu. Ga voor warme, zachte bronstinten en bijvoorbeeld een gouden oogschaduw. Ook je blush hou je best warm, alsook je lippenstift. Een beetje gloss kan je droge lippen maskeren, en een extra laagje mascara geeft je een open blik.

Less is more
Een verkoudheid is niet het ideale moment om te experimenteren met make-up. Een likje foundation en concealer, wat mascara en een beetje blush/bronzer is meer dan voldoende. Hou het natuurlijk!

Lees meer