Zangeressen Joy Villa, Cardi B en Katy Perry op de rode loper van de Grammy Awards.
Photo News/nina.be Zangeressen Joy Villa, Cardi B en Katy Perry op de rode loper van de Grammy Awards.

Eerst opvallen, dan omkleden: dit gebeurt er met onpraktische outfits op de rode loper

Als er ergens een rode loper wordt uitgerold, halen sterren alles uit de kast om op te vallen. En dat was bij de Grammy Awards - de belangrijkste muziekprijzen - niet anders. Mooi en excentriek? Ja. Comfortabel? Niet echt. Een veel gebruikte oplossing: nog snel van outfit wisselen voor het grote event zelf. 

Zondagavond vond de uitreiking van de Grammy’s plaats in de VS. En zoals verwacht kwamen we ogen tekort om alle mooie outfits te spotten. Zangeres Joy Villa kwam verkleed als de ‘muur van Trump’. Cardi B zocht haar inspiratie bij het schilderij ‘De Geboorte van Venus’ en Katy Perry haalde de mosterd bij een - ahum - flamingo (of dat vermoeden we toch). Heel origineel, maar niet bepaald comfortabel. Het is dan ook geen verrassing dat veel sterren zich na de rode loper nog even omkleden.

“Die sterren trekken hun jurken aan, maar die gaan even snel weer uit hoor”, vertelt Hollywood-reporter Kristien Gijbels al lachend. Dat doet al snel één specifieke vraag rijzen: waarom doen sterren überhaupt zoveel moeite om zich in ongemakkelijke jurken te wurmen, enkel en alleen voor de rode loper? “Meestal hebben ze een overeenkomst met een bekende designer. Die wilt natuurlijk dat z’n ontwerp gezien wordt op de rode loper”, legt ze uit. Sommige topontwerpers hebben daar zelfs veel geld voor over. Afhankelijk van hoe bekend een ster is, betalen ze hem of haar tussen de 100.000 en 250.000 dollar (omgerekend ongeveer 88.000 tot 220.000 euro) om met een bepaalde jurk over de rode loper te paraderen. “Maar tegen de afterparty loopt iedereen gegarandeerd rond in een andere jurk”, aldus Kristien.

Volledige make-over

Wie denkt dat het omkleden snel snel gebeurt, heeft het mis. “Actrices, zangeressen en co. gaan zich niet vlug omkleden op een toilet. Vaak zijn er aparte ruimtes of kamers voorzien. En dat is ook nodig. Iedereen heeft immers een vertrouwd team van make-upartiesten bij. Niet alleen de jurk wordt gewisseld, er kruipt ook veel tijd in de make-up. Het gaat om een heuse make-over”, vertelt Kristien nog. “Je kan je niet inbeelden hoeveel geld er uitgegeven wordt, enkel en alleen om er goed uit te zien. Ik ben een nobody, maar voor de uitreiking van de Golden Globes had ikzelf bijvoorbeeld meer dan 500 euro betaald aan een outfit, spray tan, make-up en kapsel. Bij sterren gaat het over duizenden euro’s.” 

En wat gebeurt er achteraf met de flamboyante jurken? Volgens Ariana Weisner, een styliste uit Hollywood, keren de meeste stuks terug naar de designer. “Heel af en toe krijgt de ster de jurk cadeau. Maar in de meeste gevallen komen ze weer in handen van de ontwerper. Als het gaat om grote namen zoals Dior, Louis Vuitton of Chanel, is de kans groot dat de jurken opgeborgen worden in het archief van het modehuis.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer