4
thinkstock

Geen zonnebank, toch bruin: deze alternatieven geven je óók een zomers kleurtje

De Hoge Gezondheidsraad wil alle zonnebanken verbieden, zo maakten ze vanochtend bekend op een persconferentie. Betekent dat dan dat we allemaal eeuwig met onze melkflesbenen door het leven moeten? Gelukkig niet, want er zijn ook heel wat alternatieven die minstens even goed werken, én geen enkel risico voor je gezondheid inhouden.

1. ZELFBRUINER

Voor wie is het? Zelfbruiner pro's en leergierige bleekscheten
Hoe lang blijft het? Een dag of vier, of zo lang je blijft smeren

Een golden oldie: de zelfbruinende crème waarmee je jezelf insmeert en die je vervolgens van een mooi zongebruind kleurtje voorziet. Ben je toch iets te enthousiast te werk gegaan en moet je plots als een Dalmatiër door het leven? Dan kan je best een paar keer goed scrubben. De harde korreltjes zullen dode huidcellen, en ook dat gevlekte bruine kleurtje, verwijderen, zodat je in een mum van tijd weer met egale benen de deur uit kan. En wees vooral niet bang om het vervolgens gewoon opnieuw te proberen. Wat ook kan helpen is om een washandje te gebruiken waarmee je zachtjes ronddraaiende bewegingen maakt, en kies voor een formule waarbij de kleur heel zachtjes opbouwt, zo kan het bijna niet mislopen. Toegegeven, het is een kunst die je moet perfectioneren, maar heel wat oefening baart uiteindelijk streepvrije zongebruinde benen, beloofd!

4
NINA

2. SPRAYTAN

Voor wie is het? Zelfbruiner dummy's
Hoe lang blijft het? Zo'n zeven tot tien dagen

De spraycabine mag sinds de befaamde Friends-aflevering dan wel heel wat mensen afschrikken, in realiteit hoef je er écht niet met een bang hartje binnen te stappen. Het is namelijk volledig foolproof en de ideale oplossing voor wie zichzelf niet helemaal vertrouwt met een bus zelfbruiner. Gedaan met strepen of vlekken, maar een mooi egaal kleurtje dat zo'n zeven à tien dagen blijft zitten. Het beste nieuws? Je hoeft zelfs niet mississipigewijs te tellen, maar krijgt na enkele seconden automatisch de opdracht om je om te draaien. Zelfs de grootste kluns slaagt er niet in om dit de verpesten (sorry, Ross).

4
kos

3. BB-CREME VOOR JE BENEN

Voor wie is het? Iedereen met feestje of speciaal evenement op de planning
Hoe lang blijft het? Tot je het er weer af wast

Dacht je dat alleen je huid baat heeft bij een laagje egaliserende BB-crème? Mis poes. Ook onze benen zien er gegarandeerd beter (lees: bruiner) uit met een klein beetje van dit product. Een natuurlijke zongebruinde look krijg je tegenwoordig ook uit een sprayflacon: foundations of bb-creams voor je benen zijn geen uitzondering meer. Het grootste voordeel: ze geven meteen een egale diepbruine kleur, alsof je een paar dagen op Ibiza hebt doorgebracht. Nadeel: ze zijn erg tijdelijk. Dat maakt ze vooral geschikt voor een feestje of speciale gelegenheid, want zodra je onder de douche springt, was je het kleurtje er zo weer af. Al is dat niet per se slecht nieuws wanneer je jouw zelfbruiner-kunsten nog wat bijschaafwerk kunnen gebruiken.

4
NINA

Lees meer