AP

H&M verkoopt geen leder uit Brazilië meer door bosbranden

Winkelketen H&M koopt tijdelijk geen leder meer aan uit Brazilië om zo hun steentje bij te dragen voor een beter milieu. 

‘s Werelds tweede grootste retailer heeft aangekondigd dat ze zich inzetten tegen de ontbossing. H&M liet weten in een statement dat ze zich zorgen maken om de bosbranden en schade aan het regenwoud. “Door de enorme branden in het Braziliaanse deel van het Amazonewoud en de verbinding met de runderen productie, hebben we besloten om tijdelijk geen leder uit Brazilië meer te kopen. Dat zal blijven duren tot we zeker zijn dat het leder geen schade aanbrengt tot het Amazonewoud”, klinkt het bij de retailer. 

De maatregel wordt toegepast bij alle merken van H&M zoals & Other Stories en COS. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hans Schoen

    Gelukkig verliest leder stilaan zijn glans. Plantaardige produken zijn de toekomst. Weg met leed en toxische vervuiling.

  • Chris Devlaeminck

    Dan zullen anderen wel dat leder opkopen.

Lees meer