6
UNsplash Tamara Bellis

Handige haardos: met deze haarkleuren heb je nooit last van uitgroei

Je wil wel een nieuw kleurtje, maar je hebt geen zin om iedere maand naar de kapper te hollen voor een nieuwe kleurspoeling. Maar zo'n nonchalante uitgroei-look à la Nicole Richie is ook niet echt aan jou besteed. Dan maar gewoon je eigen saaie kleurtje? Hoeft niet!

Doe de ombre

Platinablond mag je dan wel op het zomerse lijf geschreven zijn, handig in onderhoud is het niet. Op die lichtblonde lokken zie je zelfs de kleinste milimeter uitgroei. Maar dat wil niet zeggen dat je niet blond kan gaan. Met een subtiele ombre bijvoorbeeld. Door een heel zachte overgang te creëren van een donkere kruin naar iets lichtere lengtes en punten, valt die uitgroei niemand nog op, en heb jij tóch een blonde coupe.

6
Matrix

Balayage

Een mix van verschillende soorten highlights, zoals bij een balayage, geven je een zonnige zomerlook die met gemak een paar maanden blijft zonder dat je in sneltempo naar de kapper moet. Ben je donker van haar? Vraag dan om honingkleurige lokken of highlights die beginnen net aan je oren.

6
L'Oreal Professionel

De valse uitgroei

Net zoals je die jeansbroek tegenwoordig al semi-gedragen kan kopen, is ook de 'lived-in' haarkleur populair. Het is een proces dat kleuren en ontkleuren combineert, waardoor je een soort van valse uitgroei creëert die erg natuurlijk oogt. Zlsof je enkele weken op een zonnige bestemming hebt doorgebracht en je haar van de zon wat is afgebleekt.

6
Inoa

Je eigen haarkleur (maar dan beter)

Als je dicht bij je eigen haarkleur blijft, dan heb je zelden last van die vervelende uitgroei. Door maximum twee tinten lichter (of donkerder, voor de rebellen onder ons) te gaan, valt het niemand op als je al even niet meer langs je kapster gepasseerd bent.

6
L'Oreal Professionel

Hair contouring

Door strategisch highlights rond je gezicht te plaatsen, licht je niet alleen je haren wat op zonder dat het opvalt, je kan er ook zo mee spelen dat je je gezicht beter in de verf zet. Lichte mèches aan de haarwortels en rond de bovenkant van je hoofd maken je gezicht bijvoorbeeld langer, terwijl lichte lokken rond de kaaklijn een vierkant gezicht verzachten.

6
L'Oreal Professionel

Lees meer