Het decolleté is passé volgens de Britse Vogue

Het decolleté is passé, zo heeft de Britse Vogue beslist. In de decembereditie gaat het modeblad er prat op dat fashionista's niet meer de huid van hun volle boezem willen tonen, maar liever een bescheiden streepje schouder, buik of been. Dat zullen de Kardashians niet graag horen.

In het bewuste artikel 'Hopeloos op zoek naar inkijk' schrijven enkele journalisten van de Britse modebijbel dat vrouwen met een pronte boezem zullen afzien de komende jaren. Want na een periode waarin de decolleté floreerde, zijn borsten nu toe aan welverdiende rust. "Het decolleté om te verleiden, inspireren en seksuele kracht uit te drukken is uit", schrijft Vogue. 

Op die manier willen vrouwen komaf maken met de beledigende, seksueel getinte commentaar die ze online op hun borsten krijgen. Zo vertelt styliste Elizabeth Saltzman dat wanneer een actrice poseert in een jurk met een decolleté, 9 op de 10 reacties op haar Instagram over haar borsten gaan. "Dat is niet gezond en vooral ook ronduit eng", aldus Satzman.

Dat de push-up al een tijdje in een hoekje geduwd wordt, bewijst eerder onderzoek naar de verkoop van de traditionele bh, die 19% moest inboeten. Steeds meer vrouwen kiezen immers voor een bh zonder vulling of voorvorming, voor het comfort en de bewegingsvrijheid. Grote ketens als H&M en ASOS doen daar nog een schepje bovenop, door beha's uit te brengen die zo weinig mogelijk decolleté laten zien. Zo lanceerde ASOS een beha waarbij je borsten er langs de zijkant "uitkomen" zodat het lijkt alsof je amper borsten hebt. Dat die beha meteen uitverkocht is, zegt genoeg.

2 De 'Side Boob Bralet' van Asos.
asos.com De 'Side Boob Bralet' van Asos.
2
unsplash

Lees meer