Het grootste designfestival van Europa komt naar Antwerpen

Eind september kun je in Antwerpen drie dagen lang genieten van de crème de la crème uit de designwereld. Meer dan 20 wereldbefaamde creatievelingen komen tijdens OFFF, het grootste design festival in Europa, hun werk voorstellen in de havenstad. Het is 3D kunstenaar en curator van Born in Antwerp Rizon Parein die het festival naar ons land wist te halen.

Op 22, 23 en 24 september kun je in de parkloods in Park Spoor Noord gaan luisteren naar keynotes van internationale namen uit de designwereld, deelnemen aan workshops, eten en drinken, en shoppen in talloze kraampjes. Daarnaast komen regisseur Kurt De Leijer en dj Lefto ook hun nieuwe documentairereeks voor Canvas voorstellen tijdens OFFF én Michael Spoljaric, de creative director brand design van NIKE global komt er eveneens spreken.

Idee komt van Rizon Parein
Het idee om het bekende festival uit Barcelona naar hier te halen komt van 3D designer en graficus Rizon Parein. "Het festival in Barcelona heeft deuren geopend voor mij als jonge designer. Ik wou de energie die daar in de lucht hangt naar Antwerpen halen. We willen dat OFFF by night echt een gamechanger wordt voor jonge ondernemende designers in België", zegt Parein.

Festival vindt 's avonds plaats
In tegenstelling tot het festival in Barcelona, zal OFFF by night 's avonds plaatsvinden in Antwerpen. En bewuste keuze zegt Parein: "We willen de bezoekers een echte beleving meegeven, ze laten proeven van de energie van het festival. Je kan het zien als een nachtje stappen, maar dan anders. Door deze nieuwe insteek komen niet enkel design lovers en professionals aan hun trekken, ook mensen die een leuke avond uit willen in de havenstad kunnen terecht bij ons."

Meer info: www.offfbynight.be en www.borninantwerp.com

Lees meer