v.l.n.r. Jan, Jolien, Saralien en Liselotte
e5 mode v.l.n.r. Jan, Jolien, Saralien en Liselotte

Het is Week van de Belgische Mode en dít is wat onze mode zo bijzonder maakt

Het Belgische modegevoel is iets bijzonder. Speciaal voor de Week van de Belgische Mode gingen we met een deel van het creatief team van e5 rond de ontwerptafel zitten en babbelden over stijlgevoel, inspiratie en onmisbare basics.

De Belgische mode wordt al jaren bejubeld in het buitenland. Hoe zou je die typische stijl omschrijven?
Liselotte: “Erg draagbaar, kwaliteitsvol en stylish. De Belgische mode valt op, maar is nooit over-the-top.”
Jolien: “We schreeuwen niet met onze kleren. Wat ik ook opvallend vind aan de Belgische vrouw, is dat zij niet klakkeloos gaat kopiëren, maar haar eigen stijl durft te ontwikkelen.”
Jan: “De Belg durft ook over de grenzen te kijken. Veel landen zijn op mode- en ook andere vlakken chauvinistisch, wij staan open voor allerlei invloeden. We kijken en doen daar dan ons ding mee. Het eindresultaat oogt altijd verfijnd, en dat heeft te maken met onze traditie van kleermakers. Hier leeft het vakmanschap en dat tonen we al sinds de Zes van Antwerpen wereldwijd doorbraken.”

Hoe vertaal je die Belgische stijl naar de e5-collecties?
Jolien: “Hoewel we voor uiteenlopende types mannen en vrouwen ontwerpen, is de rode draad: makkelijk combineerbaar, kwaliteitsvol, met oog voor detail, comfortabel en altijd stijlvol. Je kan ermee naar het werk, maar net zo goed op restaurant, dat vindt een Belg belangrijk.”
Liselotte: “De Belgische vrouw valt voor prints. Die zijn dan ook erg belangrijk in onze collecties, van een klein streepje tot een uitgesproken bloemenprint.”
Saralien: “Ook bij de accessoires scoren sjaals met prints, als verlengde van een outfit of net als accent. Die sjaal typeert trouwens de Belgische vrouw, van een elegante foulard tot een wollen sjaal.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Waar blijf je elk seizoen je inspiratie halen?
Liselotte: “Het is een dooddoener, maar inspiratie vind je echt overal. Die knop staat altijd aan, zelfs op vakantie. Onlangs nog was ik op de luchthaven en passeerde er een vrouw met een prachtige jurk.”
Saralien: “Het is onze natuurlijke reflex om veel rond te kijken. Op internet, op Pinterest, in magazines, in binnen-en buitenlandse winkels. We bekijken catwalkbeelden, volgen trendsessies en inspireren elkaar.”
Jan: “Die veelvoud aan beelden verwerken we elk in ons eigen moodboard. Ikzelf steek daar altijd een sfeer in: de ene keer inspireert Parijs-Dakar me om kleuren en prints te kiezen, dan de cactussen van Arizona.”

Tot slot, welke basic hoort in elke kleerkast?
Jan: “Een goed zittende, mooie jeans. Het bijzondere vind ik dat die broek zich helemaal naar jouw lichaam zet, waardoor het een heel persoonlijk kledingstuk wordt.”
Jolien: “Een blazer vind ik zo’n tof, multi-inzetbaar stuk.”
Liselotte: “Een mooi wit T-shirt en veel broeken, van een used jeans tot een klassieke kostuumbroek.”
Saralien: “Ik ga voor de combi: een jeans met wit hemd, maar zeker ook een toffe, losse blazer. Eenvoudigweg fashionable.”

Ontdek de volledige collectie op e5mode.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer