Twitter @DailyMaleOnline

Hilarisch! Dit Twitter-account laat zien hoe tijdschriften vrouwen objectiveren door hetzelfde te doen met mannen

Als je ooit al eens een roddelblad opensloeg, met in het bijzonder de Britse tabloids, merkte je het vast wel al op: vrouwen worden er met schering en inslag geobjectiveerd en beoordeeld op hun uiterlijk. Of de foto’s nu flatterend zijn of ronduit beschamend, dat maakt de paparazzi niet uit. Daar steekt een nieuw Twitter-account de draak mee. Zij posten soortgelijke foto’s, maar dan van mannelijke beroemdheden.

De Britse tabloid ‘The Daily Mail’ staat bekend om zijn pittige koppen én vaak nogal objectiverende kijk op beroemdheden. Elke keer als een celeb zijn of haar huis verlaat, staat er wel paparazzi klaar om hen te fotograferen. Zeker bij vrouwen wordt er dan maar al te graag ingezoomd op hun uiterlijke vertoon, waar vooral de lezers van smullen.

Daarom werd het nieuwe Twitter-account Daily Male Online, met een duidelijke verwijzing naar The Daily Mail, in het leven geroepen. Dat account post soortgelijke foto’s van mannelijke beroemdheden, met identieke koppen, om aan te tonen hoe absurd de tabloid sommige vrouwelijke sterren presenteert. Dat levert behoorlijk grappige resultaten op die laten zien hoe vaak vrouwen nog geobjectiveerd en beoordeeld worden in de media. 

Momenteel zit het account aan bijna 2.000 volgers en wij denken dat er nog heel wat zullen volgen. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Devlaeminck

    Vrouwen zijn geen mannen en mannen zijn geen vrouwen. Vergelijken gaat dus niet op. Vrouwen worden nu eenmaal veel meer geobjectiveerd dan mannen omdat ze vrouwen zijn. Als het mooie vrouwen zijn uiteraard. Zo zit onze natuur nu eenmaal in elkaar of men dit nu leuk vindt of niet.

  • Triene Despriet

    Super gedaan ! Want dit is dagdagelijkse realiteit vr vrouwen! Idem met naakt: ze vinden het normaal dat ze duizenden vrouwen naakt zien. Maar owee als er plots n penis in beeld is zonder vrouw...tyd dat ze voelen wat wij altyd moeten voelen !!!

Lees meer