3

Hoe valse nagels je echte beschadigen

Valse nagels zijn ontzettend populair bij celebs. Hoewel ze er vrouwelijk en elegant uitzien, waarschuwen experts dat ze ernstige schade kunnen veroorzaken aan je natuurlijke nagels.

Schimmels, blaren en pijnlijke scheurtjes aan het nagelbed, steeds meer schoonheidsspecialisten krijgen er mee te maken. De vraag naar valse nagels stijgt en heel wat dames laten dit in goedkope salons doen of verzorgen hun handen achteraf niet voldoende.

Koester je nagels
Huidspecialiste Louise Thomas-Minns: "Je kan het vergelijken met wekenlang met een verband rond je arm rond te lopen, je huid wordt zacht en vatbaar voor infecties, ook wordt het een broeihaard voor schimmels en infecties. Het is beter hiermee te stoppen en je natuurlijke exemplaren te koesteren met een regelmatige manicure. Als je toch voor valse gaat, moet je ze om de twee weken bij een specialiste laten vernieuwen."

Slechte lijm
Goedkope lijmen kunnen de chemische stof methyl methacrylaat (MMA) bevatten, je huid kan hier allergisch op reageren met een uitslag en blaren als gevolg. Deze stof werd reeds verboden in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het is moeilijk om te ontdekken of jouw salon MMA gebruikt. Je merkt dit echter wel omdat deze moeilijker te verwijderen of te vijlen zijn, ze hebben ook een doordringendere geur. Ook kan deze stof de nagel beschadigen, zeker wanneer schoonheidsspecialisten elektrische vijlen gebruiken. Hierdoor kunnen scheurtjes en kleine gaatjes ontstaan tussen de natuurlijke en de valse nagel. Wanneer water hierin terechtkomt, is het de broeihaard voor bacteriën.

Valse nagels veroorzaken dit soort infecties niet, maar ze kunnen dit wel aanmoedigen. Experts raden aan naar een professioneel schoonheidssalon te gaan om pijnlijke gevolgen te vermijden.

3 Zangeres Rihanna met valse nagels.
getty Zangeres Rihanna met valse nagels.
3 Lady Gaga met ontzettend lange valse nagels.
Photo News Lady Gaga met ontzettend lange valse nagels.

Lees meer