3
Totallytwo

Hoe word je Instafamous? Belgische Instagram-queens geven hun tips & tricks

Wie actief is op Instagram kent ongetwijfeld de dames van Totallytwo. Céline Schraepen en Talisa Loup werden enkele jaren geleden opgepikt door de media, intussen is het duo een waar Instagram-fenomeen. In hun nieuwe boek "Hoe word ik Instafamous?" geven ze tips en tricks voor het uitbouwen van een succesvol Instagram-account. In een interview met NINA lichtten ze alvast een tipje van de sluier.

Op 10-jarige leeftijd leerden de meisjes elkaar kennen op de scouts. Naast ravotten op zondag hadden Céline en Talisa ook een grote liefde voor mode én heel veel foto's maken. Instagram-queens in de maak? Ondertussen zijn de girly girls (want zo beschrijven ze zichzelf) al meer dan 16 jaar beste vriendinnen. Dat ze 1,5 jaar geleden Totallytwo uit de grond stampten, was dan ook geen verrassing.

In 2012 vonden de dames, elk voor zich, hun weg naar Instagram. Drie jaar later en samen meer dan 1 miljoen volgers rijker werden ze door de Belgische pers ontdekt. Onder het motto 'samen staan we sterk' besloten ze hun krachten te bundelen en Totallytwo was geboren. Inmiddels heeft het duo een bereik van duizenden volgers uitgebouwd, hun ervaringen en tips schreven ze uit in hun boek 'Hoe word ik Instafamous?'.

3
Borgerhoff & Lamberigts

Bestaat er dan eigenlijk zoiets als een succesrecept voor een invloedrijk Instagram-account? Hoe zit het nu eigenlijk met het kopen van volgers? En vooral, hoe kregen zij het voor elkaar om het in recordtempo tot de Instagram-top te schoppen?

Authenticiteit en kwaliteit boven

Het lijkt zo van zelfsprekend, maar veel mensen hebben toch vaak de neiging zichzelf online anders voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Wees gewoon jezelf. "Blijf trouw aan waar je van houdt, wat je doet en wat je interesseert", luidt het bij de dames. "Geef je volgers een kijkje in je leven, toon hoe je echt in het dagelijkse leven staat, daar zijn ze dol op." Ook de kwaliteit van je foto's kan het verschil maken. "Nee, je hoeft geen peperdure camera aan te schaffen, een goede smartphone will do the job. Neem de tijd om dingen goed in beeld te brengen, dat appreciëren je volgers. Beter minder maar kwalitatieve foto's dan een hele hoop foto's die onscherp zijn."

Een snelle succesformule? "Als je wilt dat je posts geliket worden, zul je zelf ook gul moeten zijn met het aantal likes dat je geeft", weten de dames. Dus comment en like erop los! Dit toont niet alleen dat je geïnteresseerd bent in het werk van anderen, het vergroot ook je eigen visibiliteit. Vergeet ook zeker niet om zo nu en dan te antwoorden op de comments die je op je eigen foto's krijgt, zo voelen ook jouw volgers zich gewaardeerd. En er is niets verkeerd mee om te blijven dromen. Ook Céline en Talisa hebben nog steeds tal van Instagrammers waar ze naar opkijken.

Blijf overal en altijd jezelf! Dat appreciëren je volgers het meest.

To buy followers or not to buy followers?

Allemaal goed en wel, maar hoe eenvoudig is het om trouw te blijven aan jezelf en kwalitatief goede foto's te plaatsen als de helft op Instagram zich gewoon een weg naar de top koopt? Dan wordt het al snel verleidelijk om zelf ook dat aantal de hoogte in te zien schieten door er een paar euro's tegenaan te gooien. Al is dat iets dat Céline en Talisa absoluut afraden. Tenslotte bieden die zogenaamde volgers (lees: robots) helemaal geen meerwaarde, want liken en commenten kunnen ze niet. Een account dat 10.000 volgers op de teller heeft staan, maar slechts 10 likes binnenhaalt op posts valt al gauw door de mand.

Mensen zullen de echtheid van je bereik in vraag stellen, dat mocht ook fashionblogger Tiany Kiriloff aan den lijve ondervinden. Begin vorige week werd haar volgers-aantal plots met 23.000 vermeerderd, zo schreef de krant De Morgen, waarop ze zichzelf moest verdedigen over het al dan niet aankopen van volgers. "Ik koop nochtans geen enkele fake volger aan", zei Tiany daarover.

Mensen zullen de echtheid van je bereik in vraag stellen, dat mocht ook fashionblogger Tiany Kiriloff aan den lijve ondervinden.

Toekomstmuziek

Als we het duo vragen wat de toekomst nog allemaal zal brengen, wordt al snel duidelijk dat ze niet bang zijn om groots te dromen. "Ons ondernemersverhaal uitbreiden met een eigen kleding- of juwelenlijn", vertellen ze enthousiast. Houd de Antwerpse en Hasseltse straten dus maar goed in de gaten, want wie weet spot je er binnenkort een Totallytwo-boetiek.

3
Instagram/totallytwo

'Hoe word ik Instafamous? Tips & tricks van twee Instagram-queens' is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel voor €19,95.

5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Tuur Tureluur

    Hoe meer huid je toont, hoe meer volgers je hebt.

  • Tibo Vandenberg

    Kijk maar eens op Instagram tools om profielen te checken, waarin je statistieken van hun volgers kan checken. Op sommige dagen komen er ineens duizenden volgers bij, en op andere dagen maar een paar die bijkomen/weggaan. Ze kopen volgers...

Lees meer