2 Travolta en prinses Diana tijdens het galadiner in het Witte Huis in 1985.
photo_news Travolta en prinses Diana tijdens het galadiner in het Witte Huis in 1985.

Iconische jurk van prinses Diana gaat onder de hamer

Eén van de meest iconische jurken die prinses Diana in 1985 droeg toen ze met acteur John Travolta danste, gaat onder de hamer. Er wordt geschat dat het ontwerp van Victor Edelstein omgerekend zo’n € 400.0000 gaat opbrengen op de veiling.

Diana droeg de jurk op een galadiner bij president Ronald Reagan in het Witte Huis. De lange donkerblauwe fluwelen creatie van de hand van Victor Edelstein vergaarde vooral bekendheid omdat Greace-acteur John Travolta Diana die avond ten dans vroeg. Lady Di stemde verlegen in, waarna de foto’s van het duo de wereld rondgingen. Travolta beschreef de avond later als “het leek wel alsof ik even in een levensecht sprookje vertoefde”. 

In 1997, slechts 2 maanden voor haar tragische dood, liet Diana de jurk al eens veilen voor € 120.000 die ze schonk aan onderzoek naar aids. Ook in 2013 werd de jurk verkocht. Kerry Taylor Auctions laat de jurk nu nog eens veilen. “De foto’s van Diana die aan het dansen was met de knappe John Travolta veroorzaakten in die tijd heel wat sensatie en ze blijven tot op de dag van vandaag memorabel”, aldus Lucy Bishop van het Londense veilinghuis. 

2
BSRagency BSR Agency

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer