2 John Travolta en prinses Diana tijdens het galadiner in het Witte Huis in 1985.
Photo News John Travolta en prinses Diana tijdens het galadiner in het Witte Huis in 1985.

Iconische jurk van prinses Diana raakt niet verkocht op veiling

Vorige maand kwam je bij ons te weten dat een van de meest beroemde jurken van wijlen prinses Diana onder de hamer zou gaan. Er werd toen geschat dat de jurk € 400.000 zou opleveren bij de veiling, maar dat bedrag werd jammer genoeg niet gehaald.

Prinses Diana droeg de iconische jurk in 1985 tijdens het galadiner bij president Ronald Reagan in het Witte Huis. De donkerblauwe jurk van de hand van Victor Edelstein in fluweel en zijde raakte vooral beroemd toen Grease-acteur John Travolta Diana die avond ten dans vroeg en die beelden de wereld rondgingen.

De jurk werd eerder al twee keer geveild. Een keer door Diana zelf, in 1997, amper 2 maanden voor haar dood voor € 120.000. Dat geld schonk ze toen integraal aan onderzoek naar aids. De iconische jurk werd enkele jaren geleden, in 2013, ook geveild voor € 280.000. Het Britse veilinghuis Kerry Taylor Auctions wilde de jurk nu nog eens veilen, maar dat is dus niet gelukt. Zo werd het beoogde bedrag van € 400.000 niet gehaald. Twee andere, minder dure jurken van Lady Di werden daarentegen wel verkocht.

2 De iconische jurk van prinses Diana gepresenteerd door het veilinghuis Kerry Taylor Auctions.
Photo News De iconische jurk van prinses Diana gepresenteerd door het veilinghuis Kerry Taylor Auctions.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Didi Bellens

    Ja wat wil je ermee doen. Stoefen en in de kast hangen? Aan doen zullen ze ook niet.

Lees meer