T-mobile

Is dit de ultieme selfie tip?

De linkerkant van je gezicht is de meest aantrekkelijke kant, dat toont onderzoek van de Amerikaanse Wake Forest University aan. Hoewel de meerderheid van de proefpersonen hun eigen rechterkant prefereerden, vonden ze bij anderen de linkerzijde van het gezicht unaniem mooier. Een simpele draai naar links zorgt er dus voor dat je altijd goede selfies neemt. Halleluja.

Onderzoekers van de Amerikaanse Wake Forest University waren benieuwd naar het fenomeen dat mensen vaak één kant van hun gezicht mooier vinden. Daarom vroegen ze aan 1000 deelnemers om verschillende portretfoto's te beoordelen. Daaruit bleek dat de linkerzijde van gezichten als aangenamer en aantrekkelijker wordt beschouwd. De onderzoekers lieten originele foto's zien, maar ook gespiegelde foto's, waarop de linkerzijde dus de rechterzijde leek te zijn. Maar ook dat maakte geen verschil in het verdict van de proefpersonen.

Emoties tonen
De spieren in het gezicht kunnen heel wat verschillende emoties laten zien. Volgens de onderzoekers is de rechterzijde van de hersenen gekoppeld aan emoties, terwijl de linkerkant het gezicht regelt. Dit betekent dat de linkerkant van het gezicht meer emoties toont wat anderen prettiger vinden om naar te kijken.

Lees meer