4
AFP

Ivanka Trump ontwerpt niet meer, maar is wel nog wandelend reclamebord voor modelijn

Ivanka, de dochter van Donald Trump, staat niet langer aan het hoofd van de modelijn die haar naam draagt. Haar hoge - maar onofficiële - functie in het team van de nieuwe president van de VS eist nu al haar tijd op. Ivanka promoot wel nog het merk door stukken te dragen op momenten waarvan ze weet dat ze veel gefotografeerd zal worden en daarvoor ligt ze nu onder vuur.

Het modemerk Ivanka Trump runt ook een lifestyleblog om de rokken, schoenen en juwelen extra in de verf te zetten, wat niet ongewoon is. Maar het merk heeft daarnaast ook een nieuwe vorm van reclame gevonden: Ivanka Trump zelf. De laatste weken leggen fotografen de dochter van de Amerikaanse president steeds vast in in kledingstukken van haar gelijknamige kledinglijn. Op twee weken tijd droeg ze maar liefst twee stukken uit de top tien van de must haves voor de lente.

Voor een bezoekje aan een school in Orlando samen met haar vader droeg ze een gestreepte rok van haar eigen merk, te koop voor 89 dollar in webshops. Eind februari droeg Ivanka een peplumtop, waarin ze veelvuldig gefotografeerd werd, voor meetings in het Witte Huis. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om ook oorbellen te promoten met een iets minder democratisch prijskaartje van 2.900 dollar.

4 Ivanka Trump met haar man en dochter vlak voor ze de school in Orlando bezoekt.
AP Ivanka Trump met haar man en dochter vlak voor ze de school in Orlando bezoekt.

De mensen achter het modemerk kunnen het niet laten om telkens wanneer Ivanka iets van het merk draagt dit te benadrukken via verschillende kanalen. Zo stuurden ze een 'style alert' toen Ivanka met een armband van 10.800 dollar gespot werd tijdens een televisie-interview met haar vader. Ook de Instagrampagina van de presidentsdochter lijkt meer op een promotiekanaal voor de kledij en juwelen van Ivanka Trump.

Kan deze minder subtiele vorm van productplacement de kleding- en juwelenlijn een boost geven? Het merk beleeft moeilijke tijden nadat boetieks als Nordstrom hadden bekendgemaakt dat ze het merk niet langer zullen verkopen. De boze tweet van Donald Trump als reactie was alleen maar olie op het vuur. 

10 Spring Styles = 20 Work-Ready Looks
4
Instagram, IvankaTrump.com
4
Instagram, IvankaTrump.com

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Strike one!