Jameela Jamil
Photo News Jameela Jamil

Jameela Jamil toont haar rugvet en krijgt daar online heel wat lof voor

De Britse actrice en radiopresentatrice Jameela Jamil toont dat rugvet niets is om je over te schamen. “Het is gewoon een onderdeel van het menselijke lichaam”, aldus de ‘The Good Place’-actrice.

De actrice plaatste de nieuwe billboardfoto voor het laatste seizoen van ‘The Good Place’ met het opschrift dat ze niet gefotoshopt werd en toonde daarbij een tweede, ingezoomde foto van het gebied onder haar armen.

“Ik heb rugvet in elke beha”, schreef ze erbij. “Ik verborg zoveel foto’s van mijn love handles, dubbele kin en imperfecties omdat ik ze nooit eerder bij mensen op televisie zag. #freethebackfat, #letabitchlive.”

Duizenden mensen reageerden en zeiden dat haar post een enorm verschil had gemaakt voor hen. Sommigen voelden zich zelfs geïnspireerd om zelf foto’s van hun rugvet op sociale media te delen, inclusief de hashtag #FreeTheBackFat, vertaald: bevrijd het rugvet.

Jamil gebruikt haar sociale media al langer om body positivity te stimuleren. Eerder dit jaar maakte ze zich al behoorlijk boos op haar collega’s die te pas en te onpas wondermiddeltjes om af te vallen aanprijzen aan hun volgers. “Als je je fans aanspoort om die middeltjes te nemen, en dus aanneemt dat ze er dunner moeten uitzien, dan hou je niet van je fans en geef je al zeker geen moer om hun geestelijke gezondheid of eigenwaarde.”

Haar inspanningen zorgden er ook voor dat ze door Meghan Markle als een van de 15 inspirerende vrouwen op de cover van het septembernummer van de Britse Vogue werd gekozen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eva Munet

    Pfff! Je kan jezelf tenminste nog in dat kleed wringen Jameela, trek het je niet aan. En ik denk dat ik samen met Elke een pateeke ga eten.

  • Koenraad Verstraeten

    Smakelijk, Elke!! Haha!

Lees meer