16
REUTERS

Klimaatactivisten kapen Londense modeweek

De klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft op de laatste dag van London Fashion Week een ‘begrafenis’ georganiseerd om de milieu-impact van de mode-industrie aan te kaarten. Ook op andere dagen afgelopen week lieten ze van zich horen en zien in de Britse hoofdstad.

De eerste dag van de Londense modeweek ging dit jaar niet van start met een modeshow, wel met een actie van Extinction Rebellion waarbij ze emmers met nepbloed over elkaar goten. Daarmee wilden de milieu-activisten symboliseren dat de mode-industrie alles bij het oude laat, terwijl ze een grote verantwoordelijkheid dragen in de klimaatcrisis. De groep wil dat de modeweken gecanceld worden en probeerde dan ook heel de week te voorkomen dat gasten op tijd op de modeshows raakten door verschillende acties rond de showlocaties op te zetten. Gisterenavond organiseerden ze een nepbegrafenis als sluitpunt van het protest. 

Volgens The Waste and Resources Action Program (WRAP), een goed doel dat samenwerkt met overheden, bedrijven en community’s om de grote afvalberg een halt toe te roepen, belandt er jaarlijks meer dan 150 miljoen euro aan kleding op de vuilnisbelt. Naar schatting zal de mode-industrie tegen 2050 ook 25% van het koolstofbudget van de hele wereld opgebruiken, waardoor het de meest vervuilende industrie zal worden na de olie-industrie.

Bekijk hieronder enkele foto’s van het protest:

16
Photo News
16
Photo News
16
Photo News
16
REUTERS
16
REUTERS
16
Photo News
16
Photo News
16
Photo News
16
REUTERS
16
AFP
16
Jonas Walzberg/dpa
16
Jonas Walzberg/dpa
16
Jonas Walzberg/dpa
16
EPA
16
Photo News

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peeters Freddy

    Sluit dat gepeupel 5 jaar op en doe ze de schade betalen.

  • Bruno Suykens

    Ik ga deze kleren niet kopen. Vind ze niet mooi. Maar als verplicht uniform voor deze gepatenteerde luiaards kunnen ze er mee door.

Lees meer