2
Mango

Mango springt ook op kar duurzame mode en maakt kleding van houtvezels en gerecycleerd katoen

Duurzame mode is hip en hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten. Ketens als JBC en H&M pakten eerder al uit met ecologische collecties en ook Mango voegde zich onlangs bij dat clubje. Mango Committed bevat kleding gemaakt van duurzame materialen als houtvezels en gerecycleerd katoen.

De collectie bestaat uit 45 items, waarvan 25 voor vrouwen en 20 voor mannen. De kledingstukken werden onder andere gemaakt van Tencel, een houtvezel van eucalyptusbomen, en gerecycleerd katoen en polyester. Kleur kregen ze met behulp van milieuvriendelijke inkt. De collectie werd geproduceerd in fabrieken in Portugal, Turkije en Marokko. En dat wil gelukkig niet zeggen dat je meer geld moet neertellen voor deze duurzame items. De prijzen variëren van 15,99 tot 99,99 euro.

Deze collectie kadert in een reeks initiatieven op vlak van duurzaamheid. Zo organiseerde de Spaanse keten in 2015 al een programma waarbij je gebruikte kledij en schoenen kon deponeren in de winkels, waarna zij de stoffen recycleerden. Ook gebruikt Mango waterbesparende technieken om zo hun milieuvoetafdruk te verkleinen.

Zijn hun bedoelingen oprecht?
Daar tegenover staat wel dat de keten een tijdje terug aankondigde hun prijzen te verlagen en nog meer nieuwe kleren aan een nog sneller tempo in de winkels gaat verkopen. Wat vragen doet rijzen over hoe oprecht hun bedoelingen zijn op vlak van duurzaamheid. Springen ze gewoon mee op de kar omdat het hip is en andere ketens het ook doen, aangezien ze tegelijkertijd ook massaconsumptie promoten (wat niet bepaald  goed is voor het milieu)?

2
Mango

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels