Matchy matchy: deze koppels stemmen hun outfit altijd op elkaar af

Je outfit afstemmen op die van je lief, het is iets dat bij ons vaak scheef bekeken wordt: klef en een tikje fout. In Korea is het echter dagelijkse kost. Jonge Koreaanse koppeltjes kiezen opvallend vaak voor matching outfits.

Top: #kenzo Bottom: #topshop Jacket: #淘寶友饒 Shoes: #nike Top: #hollister Bottom: @fashionforyes_ Jacket: @hannashop_0501 Boots: #淘寶鞋鞋你的愛2015 Bag: #forever21 --- 今天穿情侶裝 同樣用飛行外套跟牛仔褲來搭配 他身上那件是我在淘寶幫他挑的 結果穿起來很合很好看 我們兩個都是大骨架哈哈 所以比較適合穿這種外套 然後我要哭囉 他的腿是不是真的比我細 #coupleootd

Al is dat niet altijd vanzelfsprekend. Veel jonge koppels wonen immers nog niet samen, wat betekent dat er 's ochtends heel wat over en weer ge-sms't of gebeld wordt om toch maar in een bijpassende outfit te kunnen verschijnen.

Hoe komt dat toch?, vroegen ze zich af bij Refinery29. En dus gingen ze op onderzoek uit. In Korea is een relatie ontzettend belangrijk. Naast Valentijn hebben ze er nog 12 andere feestdagen voor koppels: van rozendag tot wijndag. En toch is het er 'not done' om in het openbaar affectie te tonen. Een gestolen kusje of dikke knuffel zit er niet in. En dus zijn gecoördineerde outfits hun manier bij uitstek om te tonen dat ze samenhoren. "Het is net alsof je tot hetzelfde sportteam behoort," verklaart een jongeman het fenomeen.

Lees meer