2
NINA

Nooit meer mascara en toch altijd mooie wimpers

Mooi zijn, willen we allemaal. Maar wie mooi wil zijn moet ... tijd hebben. En zouden we niet liever vijf minuutjes langer in bed blijven liggen dan voor de badkamerspiegel te staan? Wel, dat kan dus ook gewoon. Beautyredactrice Sophie test maar al te graag de beste, opvallendste en leukste behandelingen waarmee je 's ochtends net dat beetje kostbare tijd bespaart. Vandaag: de wimperlift.

Of je nu amper make-up draagt of net de Vlaamse Kim Kardashian bent: een likje mascara is àltijd de perfecte finishing touch. Een zwart of donkerbruin laagje over je eigen wimpers en weg zijn die slaapdronken ogen en zombiewallen. Hallo instant wakkere blik en verleidelijke oogopslag. Het enige nadeel? Als ik mag kiezen ga ik toch liever voor een keertje extra snoozen dan knoeien met mascara. Gelukkig is er de wimperlift.

Wimperlifting

Als de zwaartekracht iets te enthousiast haar werk gaat doen, dan is daar de borstlift. Van overhangende oogleden is niets meer te bespeuren na een ooglift. En kreukels in je gezicht worden weer gladgestreken met een facelift. Maar van een wimperlift had zelfs ik - beautyjunkie pur sang - nog nooit gehoord. En dat terwijl het eigenlijk heel voor de hand liggend is.

De wimperlift is namelijk een relatief eenvoudige en niet-permanente behandeling met siliconen pads, zo legt de schoonheidsspecialiste me uit. Door je natuurlijke wimpers een handje te helpen, heb je geen mascara of krultang meer nodig, maar wel altijd een prachtige oogopslag. En het beste nieuws? Het zou geschikt zijn voor alle wimpersoorten. Kort of lang, recht of gekruld: iedereen kan aan de wimperlift. U begrijpt: dat moest ik zo snel mogelijk proberen.

"Waar ben ik aan begonnen?"

De behandeling zelf neemt ongeveer een uurtje in beslag. Een kleine moeite voor 8 weken lang mooie wimpers, vind ik zelf. Ik lig dan ook behaaglijk toegestopt op een comfortabele bank. Hier even de ogen sluiten lijkt niet echt een grote opgave. Al duurt dat mooie liedje niet lang. Wanneer ik op vraag van de schoonheidsspecialiste - "heel even naar boven kijken" - recht in de TL-lamp staar en de tranen van het felle licht probeer te verbijten, vervloek ik mijzelf inwendig dat ik hier weer aan begonnen ben. Ondertussen probeert zij mijn onderste wimpers, die ik krampachtig opengesperd hou, zo zachtjes mogelijk af te plakken.

"Zo, het moeilijkste gedeelte is al achter de rug," stelt ze me gerust zodra de sticker eindelijk op z'n plaats zit. "Het enige wat je nu absoluut niet meer mag doen, is je ogen openen." Stress. Wat als ik dat wel doe? Krijg ik dan plots chemische producten in mijn oog? Zal ik blind worden? Wat als ik dan wel prachtige wimpers heb, maar nooit meer zal kunnen zien? Mijn ogen beginnen bijna automatisch te knipperen, maar mijn innerlijke stresskonijn wordt gelukkig snel gerustgesteld. "Je ogen zijn zodanig goed afgeplakt dat ze helemaal niet open kunnen," sust ze mij. "Probeer nu maar gewoon te ontspannen." En zo gezegd zo gedaan.

2
Sophie Vereycken

"Wauw, welke mascara heb jij aan?"

De vlotte babbel, rustgevende stem en heerlijk ontspannende hoofdmassages van de specialiste helpen daar natuurlijk wel bij. De behandeling heeft iets therapeutisch. Terwijl ze met mijn wimpers in de weer is, praat ik honderduit, en laat ik mij meevoeren op de ontspannende tonen van de achtergrondmuziek. Eerst worden mijn wimpers wimper per wimper op het siliconen padje gelegd, zodat ze mooi verdeeld zijn over de hele lengte van mijn oog. Vervolgens gaat er een middeltje overheen om ze te ontkrullen. Na tien minuutjes inwerktijd (en een even lange hoofdmassage), is het tijd voor een product om ze opnieuw te krullen, zodat ze de vorm - en dus ook krul - aannemen van de siliconen, en tot slot krijgen ze een laagje verf voor een intenser mascara-effect.

Wanneer ik na een uurtje mijn ogen weer open en in de spiegel kijk, ben ik oprecht blij verrast: het resultaat is prachtig natuurlijk, alsof ik een heel subtiele - doch geweldige - mascara draag, of gewoon gezegend ben met Bambi-wimpers van mezelf. En ook mijn omgeving heeft duidelijk door dat er iets anders is. "Wauw, welke mascara heb jij aan," roept een vriendin enthousiast, terwijl ik helemaal niets op mijn ogen draag. Mijn liefste mama merkt dan weer op dat ik er zo uitgeslapen uitzie (een unicum). En dat effect houdt maar liefst zes weken zo aan. Dan zijn - met dank aan de normale groeicyclus - namelijk al mijn wimpers uitgevallen, en is het tijd voor een nieuwe behandeling. Want voor mij is het duidelijk: mij zien ze zeker terug!

6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • ine moeskops

    @ narjiss Sabri - de natuur heeft ook niet aan iedereen lange wimpers gegeven. Dus is net hetzelfde

  • Narjiss Sabri

    Laat u gezicht gewoon met rust, prutsen aan u gezicht is pure verminking. Al degene die iets aan hun gezicht hebben gedaan zijn gewoon lelijk geworden. Het enige waarvoor ik begrip heb is een borstvergroting omdat de natuur deze niet aan alle vrouwen heeft gegeven

Lees meer