2 Lucy Hale
Instagram Lucy Hale

Nu al hét kapsel van 2017: de strakke bob

Waar vorig jaar in het teken stond van de nonchalante schouderlange lob, zetten we nu weer en masse de schaar in onze lokken. Haren op kaaklengte afgesneden, liefst in een strakke kaarsrechte lijn. Welkom terug, bob.

Wie de catwalk in het oog houdt, kan niet alleen voorspellen wat de grote kledingtrends zullen worden: ook beauty- en kapselgewijs vormen modeshows dé voorbode van wat gaat komen. En dat beloven vooral heel veel korte coupes te zijn.

De klassieke bob komt weer in al zijn glorie terug. Geen laagjes, geen textuur, geen afgeronde snit, geen extra styling. "Gewoon een simpele schuin afgesneden bob," aldus celebrity kapster Kristin Ess, die onder andere Lucy Hale van haar korte bob voorzag. "Afhankelijk van je persoonlijke stijl ziet dat er erg Parisienne uit, of net heel jaren 90," legt ze uit.

De snit ziet er dan wel erg low maintenance en makkelijk uit, zomaar op één twee drie bij de kapper binnenstappen is misschien niet het beste idee. "Je nek en kin zijn continu volledig ontbloot, dus daar moet je je comfortabel bij voelen. Bovendien kan je je haren niet meer opsteken of bij elkaar binden, en is het belangrijk dat het beseft dat het echt wel even duurt voor het weer uitgroeit," aldus Ess. Je bent dus best zeker van je stuk voor je de schaar erin laat zetten.

Langs de andere kant is het wel een snit die bij iedereen staat. "Al is het belangrijk dat je beseft dat het er soms nogal 'hoekig' kan uitzien, zeker als je van jezelf al vrij dik en krullend haar hebt, kan het soms net een driehoekje lijken," vertelt Ess. "Als dat een look is waar je niet van houdt, dan ga je best op zoek naar een andere coupe."

2 Backstage bij Prada
Instagram Backstage bij Prada

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels