Thinkstock

Restjes nagellak? Zo gebruik je ze op een modieuze manier

Dat je leuke kleurtjes kunt aanbrengen op je nagels, weten we natuurlijk allemaal. Toch zijn je nagels niet de enige plaats waar je met nagellak aan de slag kunt. Wij geven vijf verrassende tips om ook je schoenen, juwelen en handtas op te leuken met de gekleurde lak.

1. Kleur de schoenzool van je hoge hakken
Denk aan Christian Louboutin en gebruik je oude nagellak om de zool van je hoge hakken een kleurtje te geven. Dat is een gemakkelijke (en goedkope!) manier om een zomerse touch te geven aan je schoenen.

Enkele tips:
- matte, ondoorzichtige kleuren werken het best, want die kunnen de echte kleur van je schoen verbergen
- bescherm de rest van je schoen tegen de nagellak door afplakband aan te brengen op de plaats waar de zool eindigt
- laat de nagellak drogen voor je - indien nodig - een tweede laag aanbrengt

2. Personaliseer je favoriete handtas
Met nagellak kan je ook een handtas opleuken met je initialen of een leuk motiefje. Je maakt daarvoor het best gebruik van sjablonen en plakband.

3. Pimp je juwelen
Verander het uitzicht van je valse halsketting, ring of oorringen door ze te bedekken met een leuk kleurtje. Vooral met fluokleuren bereik je een leuk effect.

Moeilijk is het alleszins niet: leg het accessoire op een papieren doekje en ... begin (bepaalde delen) te verven. Herhaal indien nodig.

4. Behoed je valse juwelen voor verkleuring
Met (kleurloze) nagellak kan je valse juwelen behoeden voor verkleuring. Als metaal in aanraking komt met lucht, dan gaat het namelijk oxideren en kan het van kleur veranderen. De lak sluit echter de lucht buiten, waardoor je juwelen er langer als nieuw blijven uitzien.

Let op: dit werkt niet bij juwelen die al verkleurd zijn

5. Verwijder krasjes op je schoenen
Wie een krasje op schoenen wil verdoezelen, vindt daarvoor niet altijd een schoensmeer met exact dezelfde kleur. Een nagellak in dezelfde kleur is meestal wel makkelijker te vinden.

Een tip: vertrouw niet op de vergelijking tussen het flesje en de schoen, want de kleur van een nagellak is meestal anders als je hem aanbrengt. Breng dus een laagje aan op je nagels, laat één minuut drogen en vergelijk dan met de kleur van je schoenen.

Lees meer