2
photo news

Rihanna maakt het weer bont, PETA trekt van leer: "Kies een 'killer look' die niet doodt"

Rihanna werd deze week op een event gespot in een opvallende bontjas van Christian Dior. Iets wat dierenrechtenorganisatie PETA niet zomaar aan zich liet voorbij gaan. Als reactie op het kledingstuk stuurden ze haar een jas op gemaakt van nepbont, met daarbij een open brief om een statement te maken.

De halflange jas waarmee Rihanna een paar dagen geleden gespot werd mag dan wel een ontwerp van Christian Dior geweest zijn, dierenrechtenorganisatie PETA was niet opgezet met de bonten creatie. Zij reageerden door een jas uit valse bont op te sturen, vergezeld van een open brief: 

We zagen verschillende reacties van fans die teleurgesteld waren omdat ze je met de bonten jas zagen vorige week. Net zoals wij, zouden ze willen dat je die bontjassen vaarwel zegt en kiest voor een killer look, zonder dat je er daadwerkelijk iemand voor moet killen."

Neem alstublieft deze jas uit nepbont aan als een gift van PETA. We zouden willen vragen dat je erover nadenkt om jouw bont aan ons te schenken. Elk bonten item veroorzaakt ongelooflijk veel pijn en lijden voor vossen, nertsen en wolven die geslagen, geëlektrokuteerd, vergast, en levend gevild worden voor de bontindustrie. En die productie heeft ook invloed op mensen.

Kies voor een 'killer look', zonder er iemand voor te moeten 'killen'.

Dierenrechtenorganisatie PETA

Schadelijk voor mens en dier

In Amerika alleen al zijn bontboerderijen verantwoordelijk voor bijna 1.000 ton fosfor dat jaarlijks in de rivieren en wateren belandt, om maar te zwijgen over de toxische soep van chemicaliën die gebruikt worden om dierenhuiden niet te laten rotten, die schadelijk zijn voor werknemers en de omgeving.

Rihanna mocht recent nog een Harvard Humanitarian Award in ontvangst nemen, waar PETA haar aan herinnert door een quote uit haar speech te citeren van toen: 

Het bont dat je aan ons schenkt zal goed terecht komen. In het verleden hebben we het naar Syrische vluchtelingen en daklozen gestuurd, waarmee er een impact wordt gemaakt op 'zoveel mogelijk levens in positieve zin', zoals je het zelf zei in je speech bij het in ontvangst nemen van de Harvard Humanitarian Award 

2 Rihanna in een bontjas van Saint Laurent Paris, september 2016. Prijskaartje: 12.500 euro.
photo news Rihanna in een bontjas van Saint Laurent Paris, september 2016. Prijskaartje: 12.500 euro.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat PETA kritiek heeft op Rihanna omwille van haar onethische kledingkeuzes. In 2011 kreeg ze commentaar omdat ze een outfit droeg die enkel uit veren bestond. In 2015 kreeg de zangeres bij de lancering van haar parfum bezoek van anti-bontactivitsten, en vorig jaar werd een petitie opgezet om Rihanna te vragen dat ze bont van haar collecties zou bannen. In september vorig jaar werd de zangeres gespot met een bontjas van maar liefst 12.5000 euro. Rihanna zelf reageerde nog niet op het voorval.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels

Lees meer