2 De band Alt-J, met vooraan toetsenist Gus Unger-Hamilton.
RV De band Alt-J, met vooraan toetsenist Gus Unger-Hamilton.

Exclusief voor abonnees

Scheer die baard maar af, de echte hipster heeft nu een snor

Een sik, groezelige stoppels of een volle baard waarop Sinterklaas jaloers zou zijn: is dat nog steeds hét kenmerk van de hipster? Of is de snor de nieuwe hippe vorm van gezichtsbeharing? “De baard is een cliché geworden.”

“Het mag niet aanvaard worden, op geen enkel moment”, zei Noel Gallagher – Oasis-brein, zelfverklaard genie en in zijn vrije tijd kennelijk ook amateur-trendwatcher – eind 2017 over snorren, in een interview met muziekwebsite Pitchfork. “De baard, de volle baard, oké, dat is één ding. Dat betekent: fuck it, ik doe geen moeite. Maar een snor? Dat betekent dat je errond scheert. Dat gebeurt op het moment dat je denkt dat je een 14de-eeuwse, Franse fuckin’ musketier bent. En je denkt: er is een bepaald type vrouw dat hiervan houdt. Snorren zijn overschat.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Devlaeminck

    Allemaal 'déjà vu'. Al meerdere malen door de eeuwen heen. Wie daar iedere keer in meeloopt is gemakkelijk te beïnvloeden en heeft zelf geen persoonlijkheid.

  • jacques weterings

    Ik heb 'n halve baard i.e. ik scheer me alléén aan de linker kant. Niet hip zegt U ? Awel dat zal me worst wezen.

Lees meer