Shutterstock

Exclusief voor abonnees

Schering en inslag: waarom Vlaamse vrouwen én mannen hun schaamhaar scheren

Een toefje schaamhaar laten staan? Voor veel vrouwen én mannen blijft het nog steeds een no-go. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven en Kaat Bollen. “We leven in een reinheidscultuur. Het wordt door onze strot geramd dat het hygiënischer is om je schaamhaar te scheren.” 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • raf peeters

    @Andy De Schieter,nog nooit gehoord van mensen die bij zeer koude temperaturen werken in de nabijheid van poolgebieden waar -30 geen rariteit is dan laat je gerust je baard en snor staan tegen de kou als bescherming,(boorplatform) begrijpend le-zen is ook een gave.Overigens al iemand zich ooit afgevraagd waarom okselharen en schaamstreekharen niet tot aan de grond groeien als je helemaal niet scheert, geen nood die vallen vanzelf uit tussen haakjes ,van nature.

  • Dian Jans

    De mensheid evolueerde, schaamhaar is niet meer nodig en daarom bestaan er al mensen zoals ik, geen haar op armen , benen, oksels en tussen mijn benen ook geen haartjes . Niet weg gelazerd , gewoon niets gekregen daar. Dus ooit zal de mens geen haar meer hebben op zijn lichaam !

Lees meer