3 Dit zou kunnen werken voor meer volume in je haar, maar onze tips zijn een stuk veiliger.
Unsplash Dit zou kunnen werken voor meer volume in je haar, maar onze tips zijn een stuk veiliger.

SOS zomerhaar: mooi volume in je haar, ook bij een hittegolf

En of wij klaar zijn voor die laatste flinke hittegolf van de zomer! Laat maar komen. Ons humeur is opperbest, onze outfit leuk en luchtig, onze make-up subtiel sexy en ons haar....hangt plat tegen ons hoofd. Warmte haalt wel eens alle volume uit je lokken, maar niet met deze tips!

1. Wacht met verzorging tot na de hitte

Ja, de tips om met flink wat olie en aftersunmaskertjes aan de slag te gaan kloppen. Je haar is na de zomer toe aan een opknapbeurt om de schade van zon, zee, zwembad te herstellen. Maar wacht er even mee tot na de laatste hitte. Teveel verzorgende producten gaan verzwarend werken, de warmte activeert ze namelijk nog meer, waardoor je slappe slierten in plaats van droomlokken krijgt.

2. Dubbel spoelen

Ook om deze reden is het goed om je haar extra goed uit te spoelen na het wassen. Alle restjes product die op je haar blijven zitten maken het zwaarder en dus minder luchtig.

3. Gebruik minder product met meer resultaat

We gebruiken altijd teveel shampoo. Dat hoeft zeker nu niet. Een nootje in je handpalm is ruim voldoende. Overdrijf ook niet met stylingproducten, door de warmte gaan ze zich anders dan anders gedragen en kunnen ze je haar sneller vet maken. Kies nu liever voor sprays en schuimtexturen dan voor crème of olie.

3
Unsplash

4. Droog je haar ondersteboven

Of geef op zijn minst je wortels een lift terwijl je een haardroger gebruikt. Dat kan je doen door met een borstel van onder uit te borstelen of door met je vingers telkens je haarwortels op te tillen voor je de haardroger er op richt. Je hoeft je haar niet helemaal droog te blazen (hallo, wie heeft daar zin in met deze hitte?), maar zorg er wel voor dat je wortels goed droog zijn. Eindig met de koude stand om te fixeren.

5. Droogshampoo is je beste vriend

Wat droogshampoo op je wortel verstuiven tussen twee shampoobeurten door frist het volume op.

6. Hou je haar uit je gezicht

Als je veel zweet dan hou je je haar beter weg uit je gezicht. Zo zullen de lokken rond je gezicht veel minder snel vettig worden. Gebruik liever geen haarband, want het wordt ook behoorlijk warm daaronder, maar kies kleine speldjes of vlecht je haar uit je gezicht. En blijf met je handen uit je haar.

3
Unsplash

Lees meer