3 Lookbook van Dyou studio.
Instagram @dyoustudio/Dennis Ravays Lookbook van Dyou studio.

Terug van weggeweest: strijkpatches

Fashionista's dragen er kledingitems vol mee, zowat elke winkelketen verkoopt wel een stuk met patches op en er is zelfs een Belgisch merk dat enkel en alleen strijkpatches verkoopt. Je raadt het waarschijnlijk al: deze trend uit de jaren negentig is helemaal terug.

Waar het nieuwe succes van strijkpatches plots vandaan komt, weet niemand exact. Wel helpt het dat de grootste blogger ter wereld Chiara Ferragni en celebs als Kendall Jenner en Gigi Hadid eerder al gespot werden in kleding bedrukt met kleurrijke patches.

Zelf strijken of naaien
Ondertussen verkopen talloze merken en ketens items met patches op, al is het natuurlijk leuker om de patches los te kopen en ze zelf naar keuze op een kledingstuk te strijken of naaien. Je kan je er creatief mee uitleven, en je creëert meteen ook een volledig uniek stuk.

DYOU studio
Dat kan sinds kort onder andere met de patches van DYOU studio, een jong Antwerps merk dat zich enkel en alleen toelegt op patches (op twee halskettingen na dan). Ze verkopen simpele letters waarmee je zelf een woord kan samenstellen, maar ook leuke afbeeldingen als een anker, lippen en het handje van Mickey Mouse.

Toch geen zin om zelf patches op je kleren aan te brengen? Wij shopten een aantal kledingitems bij elkaar met de patches al op.

3
Instagram @strijkpatches.nl
3
rv

1. Bomberjas Zara, € 69,95, online en in de winkels te koop.
2. Rokje Mango, € 29,99, online en in de winkels te koop.
3. Broek Zoe Karssen, € 250, o.a. online te koop.
4. T-shirt River Island, € 10, online en in de winkels te koop.

Lees meer