De jongeren barsten in huilen uit bij het zien van de erbarmelijke omstandigheden waarin de textielarbeiders moeten werken.
Screenshot YouTube De jongeren barsten in huilen uit bij het zien van de erbarmelijke omstandigheden waarin de textielarbeiders moeten werken.

Tieners breken wanneer ze zien hoe hun goedkope kledij wordt gemaakt

Ze kochten zonder nadenken kleren. Maar de ogen van drie Noorse jongeren gaan open wanneer ze in Cambodja worden geconfronteerd met de erbarmelijke omstandigheden waarin arbeiders in de textielfabrieken moeten werken. Ze breken bij het zien van zo veel onrecht.

In de webreeks 'Sweatshop. Deadley Fashion' reizen Frida, Ludvig en Anniken naar het arme land en ontdekken tot hun ontzetting hoe onderbetaalde naaisters uren aan een stuk moeten zwoegen voor kleren die bij ons voor een veelvoud van de prijs maar desalniettemin veel te goedkoop worden verkocht.

Regisseur Joakim Kleven wil jongeren bewust maken van het feit dat er in Cambodja een zware prijs betaald wordt voor de kleren die ze bij elkaar shoppen. Wanneer de drie jongeren in dezelfde omstandigheden moeten leven als de arbeiders en hen kunnen interviewen, storten ze in bij het aanhoren van hun schrijnende verhalen.

De drie Noren hebben zich geëngageerd om in hun thuisland voortdurend de aandacht te vestigen op het probleem en het debat aan te zwengelen. En met succes.

De beklijvende webreeks kan u integraal bekijken op de website van Aftenposten. De serie werd bovendien in het Engels ondertiteld. Hieronder vindt u alvast de trailer.

Lees meer