thinkstock

Trump models binnenkort zonder modellen? Personeel neemt massaal ontslag

De Amerikaanse president is een echte zakenman, en dat in verschillende sectoren. Naast zijn presidentscarrière heeft Donald Trump ook zijn eigen modellenbureau, Trump Models. Maar daar blijkt het nu niet bepaald goed mee te gaan. Het personeel van Trump Models neemt massaal ontslag, en mensen uit de mode-industrie willen niet langer met het bedrijf samenwerken.

Het bedrijf dat in 1999 het levenslicht zag kwam onder vuur te liggen nadat Trump bekend maakte dat hij president wou worden. Een maand nadat hij de race gewonnen heeft, wordt daar nog een schepje bovenop gedaan en kwam er een heuse boycot op gang.

Stylisten, make-up artiesten en castingbureaus lieten weten dat ze niet meer met het bedrijf wilden samenwerken. Celebrity kapper Tim Aylward schreef op Facebook dat hij voortaan weigert om nog maar 1 job te doen waar Trump Models iets mee te maken heeft. Veel mensen uit de mode-industrie sloten zich daarbij aan en daardoor begonnen de modellen van het bureau steeds minder jobs te krijgen.

Dat zorgde er natuurlijk voor dat sinds februari meer en meer modellen en werknemers Trump Models gedag zeggen. Modellenmanager Gabriel Ruas Santos Rocha werkte al meer dan vijf jaar bij Trump Models maar gaf eind maart zijn ontslag. Hij werd zelfstandig en richtte het modellenbureau Anti Management op. En met succes, want ondertussen zijn er zo'n 20 modellen ingeschreven bij het bureau, de meeste onder hen zijn voormalige Trump modellen. Het nieuwe bedrijf legt naast het vertegenwoordigen van modellen zijn focus op het verbeteren van de werkomstandigheden voor modellen.

Lees meer