2
Thinkstock

Verstopte poriën? Een magnetisch gezichtsmasker is de nieuwe hipste oplossing

Zeg maar dag tegen die vervelende maskers die zowat je hele gezicht (en als je pech hebt ook je wenbrauwen) eraf trekken wanneer je ze wilt verwijderen. Een magnetisch gezichtmasker klaart de klus voor jou.

Vaarwel agressieve gezichtsmaskers tegen zwarte puntjes, we hebben het gehad met al dat getrek en gesleur. Er zijn genoeg traantjes weggepinkt en donshaartjes uitgetrokken, je gezicht verwennen kan vanaf nu ook op een huidvriendelijke manier.

Zo veel voordelen

En dat met een magnetisch gezichtsmasker, het wondermiddel tegen verstopte poriën en doffe huid. En als we dermatologen op hun woord mogen geloven ook een betaalbaar middel in de strijd tegen verouderende huidcellen, ofwel rimpels.

Maar het grootste verschil met traditionele gezichtsmaskers zit hem in het gebruik. Magnetische gezichtsmaskers zijn gemakkelijk te verwijderen doordat de ijzerkorrels, die verwerkt zitten in het masker, zich bij het contact van een magneet eenvoudig lossen van de huid.

2
Threads King

Werkt het echt?

Als we experts mogen geloven wel! "Magnetische gezichtsmaskers combineren de ingrediënten van traditionele gezichtsmaskers met ijzerkorrels. Ondans de plotseling hype worden magneten al veel langer gebruikt in de gezondheidszorg, denk maar aan orthopedische letsels. Maar ook tal van anti-verouderingsbehandelingen hebben hun herkomst te danken aan gelijkaardige methodes," legt dermatoloog Joshua Zeichner uit. "Magneettherapieën stimuleren niet alleen de huid om zichzelf te herstellen tegen stootjes van buitenaf, het helpt ook bij het herstellen van verouderde huidcellen - de oorzaak van rimpels." Ook dermatologen Jill Waibel en Gary Goldenberg spreken vol lof over de nieuwe maskertrend. Beide experts bevestigen dat onze huid dankzij magnetische gezichtsmasker er alleen maar mooier én gezonder op kan worden.

En nog betaalbaar ook

Tot voor kort waren de maskers enkel verkrijgbaar voor wie enkele honderden euro's kon neerleggen. Maar daar maakte verschillende cosmeticamerken al gauw komaf mee. Cosmeticamerk Dr. Brandt bracht al een magnetisch gezichtsmasker op de markt voor 79 euro. Maar daar doet e.l.f. nog graag enkele tientallen euro's van af. Je moet nog wel even geduld hebben, want dit spotgoedkope exemplaar - een kleine 25 euro - kreeg nog geen officiële lanceerdatum.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Edith Van hoeymissen

    Het is weer enkel een masker voor de rijke lui niet te betalen voor gewone mensen ...

  • Jaak Misser

    Het woord kwantum oscillatie en super vergeten marketing mannen. Pseudo science is dit natuurlijk. Ook vr letsels heeft magnetisme geen enkel aantoonbaar resultaat. Of hoe het ene nep artikel het andere bedruipt.