5 Jasmine Tookes, Barbara Palvin en Romee Strijd.
Photo News Jasmine Tookes, Barbara Palvin en Romee Strijd.

Victoria’s Secret neemt geen risico’s: zwemcampagne opnieuw weinig divers

Modellen met strak afgetrainde lichamen die paraderen in kleurrijke bikini’s. Ja, uw vermoedens kloppen. Het Amerikaanse lingerielabel Victoria’s Secret heeft zijn nieuwe campagnebeelden voor hun zwemcollectie de wereld ingestuurd en die zijn weinig divers.

Ooit waren ze de trendsetter in de wereld van de lingerie. Tegenwoordig lijkt het alleen maar bergaf te gaan voor Victoria’s Secret. De laatste gigantische tegenslag voor het label: hun jaarlijkse lingerieshow werd gecanceld. Op zich geen grote verrassing, want de kijkcijfers van het jaarlijkse evenement bleven de dieperik induiken. Waar ze in 2001 nog 12 miljoen kijkers haalden, was dat vorig jaar slechts 3 miljoen.

Ze krijgen voortdurend ook te horen dat ze weinig tot gewoon niet divers zijn wanneer het op schoonheidsidealen aankomt. Wat Rihanna met haar lingerielijn Savage X Fenty wél kan, lijkt voor Victoria’s Secret een onbegonnen opdracht. En dat vertaalt zich ook naar de verkoopcijfers die het voorbije jaar steeds meer daalden. 

Loze beloftes

Hoewel het merk heel wat klappen moest incasseren dit jaar, probeerde het toch ook bij te benen op het gebied van diversiteit. Zo kondigden ze in augustus aan voor het eerst te gaan samenwerken met een transgendermodel. De belangrijkste marketingman van het merk, Ed Razek, kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat hij zei nooit transgender- of plussize modellen te zullen inhuren voor de jaarlijkse Victoria’s Secret-modeshow. Maar dat werd dan toch meteen herbekeken toen ook Razek er in augustus de brui aan gaf. De 22-jarige Valentina Sampaio was twee jaar geleden het eerste transgendermodel dat de cover van de Franse editie van het tijdschrift Vogue sierde, en zou dus ook in zee gaan met Victoria’s Secret. Toch is ze nu nergens te bespeuren in de nieuwe campagne. 

Ook modellen met een maatje meer zouden niet langer taboe zijn bij de lingeriegigant. In oktober kondigden ze fier aan in zee te gaan met  Ali Tate Cutler, een plussizemodel. Allemaal erg veel mooie woorden, maar rondingen zijn absoluut niet te zien in de nieuwe campagne. 

5 Romee Strijd en Barbara Palvin
Photo News Romee Strijd en Barbara Palvin
5  Jasmine Tookes en Romee Strijd
Photo News Jasmine Tookes en Romee Strijd
5 Romee Strijd en Jasmine Tookes
Photo News Romee Strijd en Jasmine Tookes
5 Romee Strijd
Photo News Romee Strijd

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric brack

    Dus omdat ze niet meedoet met deze politiek correct denkende seksuele kronkels wordt ze de grond ingeboord ? Moeten we dan alles slikken waar de meerderheid van de bevolking niet achterstaat ? of noemt men dat weer conservatief ? Het is duidelijk dat alles wat recht is moet worden krom gemaakt en alles wat krom is wordt door linkse politiek correct denkende sektes verheven tot recht. Wat het gebruik van psychoactieve stoffen al niet doet.

  • Mario Roman

    Ik denk dat de modellen van Victoria's Secret meer aantrek hebben dan diversen. Al die politieke correctheid hangt me de strot uit. Leve de modellen van Victoria's Secret

Lees meer