Kristen Stewart en Amanda Seyfried in Balenciaga en ludieke schoenen ontworpen door Nicolas.
Getty Kristen Stewart en Amanda Seyfried in Balenciaga en ludieke schoenen ontworpen door Nicolas.

Voorspeld: wat Ghesquière voor Louis Vuitton zal maken

In de voetensporen van Marc Jacobs voor modehuis Louis Vuitton treden zal geen makkelijke taak worden voor designer Nicolas Ghesquière. We verwachten dat het Franse modehuis een nieuwe koers zal inslaan, waarin originaliteit en vernieuwing centraal staan.

1. Opvallende schoenen
Zijn laarzen en sandalen voor Balenciaga vielen altijd erg op. Verwacht je aan felle kleurtjes, ludieke vormen en niet altijd even draagbare schoenen, mét torenhoge hakken.

2. Ingewikkelde silhouetten
Nicolas had de opvallende vormen en silhouetten, die typisch voor Balenciaga zijn, perfect onder de knie. Hij vond klassiekers van het modehuis opnieuw uit en maakte ze hip voor de nieuwste generatie topactrices als Kristen Stewart en Amanda Seyfried.

3. Strakke snit
Jurken, jasjes en rokken met een perfecte pasvorm zijn kenmerkend voor de stijl Nicolas Ghesquière. Hij maakte zowel sensuele stukken met een klassieke toets als trendy opvallende creaties.

4. Hollywoodsterren
Ghesquière heeft het hart van heel wat actrices veroverd, Kristen Stewart was dol op Balenciaga voor rode loperevenementen. Ook Charlotte Gainsbourg en Chloe Sevigny zullen binnenkort wel wat vaker Louis Vuitton dragen.

5. Spacy
Nicolas is dol op science fiction, hij liet zich vaak inspireren door de futuristische stijlen uit de sixties en de eighties. We zijn benieuwd of we binnenkort futuristische sweaters en bizarre pluizige rokken zullen zien op de rode loper.

Lees meer