thinkstock

Waarom je beter geen make-up draagt tijdens het sporten

Vrouwen barsten al niet van het zelfvertrouwen als ze met die strakke broek richting sportschool trekken, dus dan compenseren we dat graag met een likje mascara en een toefje foundation. Geen goed idee, zo waarschuwt schoonheidsspecialist Andy Millward. Zweet en make-up zijn namelijk een vreselijke combinatie, met puistjes, grote poriën en een droge huid tot gevolg.

"In tegenstelling tot huidverzorgingsproducten, die speciaal gemaakt worden om door de huid geabsorbeerd te worden, blijft make-up net op je huid liggen," legt schoonheidsspecialist Andy Millward uit aan Metro UK. "Als we sporten krijgen we het warm, en wordt de huid vatbaarder om producten te absorberen. Je make-up trekt makkelijker in je huid, wat tot verstopping van de poriën leidt." Dat betekent zoveel als: ontstekingen, puistjes en zwarte puntjes. 

Droge huid, grote poriën

Make-up tijdens het sporten heeft ook voor de droge huid negatieve gevolgen. Als je gemaquilleerd bent en je begint te zweten, dan druk je zweet als het ware tegen je huid aan. Slecht nieuws voor dames met een gevoelige huid, want de pH-waarde van zweet kan irritatie veroorzaken die een droge huid nog erger maken. Door consequent vuil op te stapelen in de poriën, kan je daarnaast ook je poriën vergroten. Allemaal dingen die we net niet willen bereiken. Een laagje make-up brengt de natuurlijke werking van de huid tijdens het sporten en zweten in de war, met alle negatieve gevolgen van dien.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels