SnapStock

Waarom je hoofdpijn krijgt van een strakke paardenstaart

Een paardenstaart mag dan wel een makkelijke manier zijn om 's ochtends die wilde manen te temmen, maar wat zijn we blij als we 's avonds onze haren uit de greep van het elastiekje mogen verlossen. Want dat simpele kapsel gaat maar al te vaak gepaard met stekende hoofdpijn. En die pijn kreeg een naam, cutane allodynie.

Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar het blijkt dus echt een ding te zijn, die 'cutane allodynie'. Amerikaanse neurologe Denise Chou legt uit wat het exact is en hoe dat vreemde kwaaltje ontstaat. 

"Cutane allodynie is een hypergevoeligheid aan de zenuwen van schedel en gezicht", verklaart Dr. Chou. "Wanneer je al je haren strak naar achteren trekt, worden die zenuwen extra geprikkeld. Bij de meeste personen kan dit geen kwaad, maar na lange tijd zorgen die prikkels voor irritaties en dat kan wel degelijk pijn doen." Vooral vrouwen die regelmatig lijden aan migraine of andere vormen van hoofdpijn zijn hier extra gevoelig voor. 

Jammer genoeg is er geen andere oplossing dan opteren voor een lossere haarstijl. Misschien verlost dit it-kapsel je wel van toekomstige cutane allodynie. Het is in ieder geval het proberen waard!

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels