Wat je nagellak over jezelf prijsgeeft

Je persoonlijkheid bepaalt onbewust welke kleur nagellak je kiest. Met je handen geef je dus meer prijs dan je zelf zou willen, als je dus iets aan je uitstraling wil veranderen, kun je alvast beginnen door te wisselen van nagellakkleur.

Rood
Rood is bestemd voor glamoureuze vrouwen, dat is al erg lang zo. "Het is de meest verleidelijke kleur", aldus kleurexperte Leatrice Eiseman. "Tegenwoordig heb je keuze uit een heel brede waaier aan kleuren nagellak en iedereen wil ze wel eens uitproberen. Toch blijft rood een vaste waarde, bij velen vanwege het nostalgische gevoel. De persoon die dit draagt weet wat haar sexy maakt."

Blauw
Fel elektrisch blauw is tegenwoordig erg trendy. Het valt op en trekt meteen de aandacht. De persoon die dit kiest wil uniek en anders zijn. Deze kleur is leuk en experimenteel.

Bordeaux
Diep en donker: bordeaux is een krachtige combinatie van klassiek rood en trendy paars. Dit is een elegante tint van rood en duidt op een gesofisticeerde vruow.

Bling bling
Eiseman voorspelt dat er steeds meer kleurtjes met speciale effecten als glitters op de markt gaan komen. Je kunt op elke nagel wat glitters aanbrengen of slechts een vinger bewerken met transparante glitterlak, dit zorgt voor een mooi contrast met de rest van je nagels.

Donker
Donkergrijs is erg neutraal, maar doordat deze kleur zo opvalt op je nagels, maak je hier een erg duidelijk stijlstatement mee. Dit heeft namelijk dezelfde connotatie als zwart. Iemand die graag donker draagt, is een gesofisticeerd persoon die erg met mode bezig is en een statement wil maken.

Goud
Deze alles behalve neutrale kleur wijst op een contradictie. Metallics zijn voor klassiek type, maar goud houdt je ogen vast. Het is een uitdaging. Zilver en goud komen regelmatig terug in de mode, maar eens mensen er het glamoureuze kantje van hebben ontdekt, raken ze eraan verslaafd. 

Neutraal
Tegenwoordig zijn lichtgrijs en beige erg trendy. Het voordeel is dat dit erg natuurlijk oogt en bij veel huidskleurtinten past. Iemand die voor deze kleur kiest, is betrouwbaar.

Groen
Alle tinten van groen zijn erg complementair met andere kleuren. Het voordeel is dat je hierdoor niet constant van nagellak hoeft te veranderen, wat jezelf heel wat tijd uitspaart.

Oranje
Het lijkt geen voor de hand liggende kleur, maar dit blijft nog zeker enkele seizoenen in. Eens dat mensen gewoon zijn aan oranje, worden ze helemaal fan van de kleur. Het is net als geel erg opvallend en speels.

Geel
We brengen geel automatisch in verband met de zon en de warmte, het zo zichtbaar dat je het niet kan negeren. Felgeel is dé tint van deze zomer. Als je het op je nagels aanbrengt , maak je er een echt statement mee. Het wijst op een extrovert en vrolijk persoon.

Paars
Dit wordt in al zijn variaties als een van de meest creatieve kleuren bestempeld. Omdat het een combinatie van rood en blauw is, is dit erg complex. Blauw is rustig en rood dynamisch, wanneer je dit samen brengt, zorgt dit voor een unieke spanning. Creatievelingen voelen zich vaak aangetrokken tot paars, ze houden van de unieke energie en knappen af op eenvoudig.

Lees meer