3
Esprit x Opening Ceremony

Weg met dat stoffig imago: Esprit lanceert tweede collectie met hippe store

Het Amerikaanse merk Esprit maakt voorgoed komaf met haar klassieke imago door een tweede keer samen te werken met de ultrahippe New Yorkse conceptstore Opening Ceremony. Wij bezochten de Amsterdamse pop-upwinkel waar de collectie te koop is en zagen dat het goed is. De kleren zelf koop je beter zo snel mogelijk, want het bordje uitverkocht zal waarschijnlijk niet lang uitblijven.

Aangekomen in de Amsterdamse winkel van Esprit en Opening Ceremony, waande ik mij in een heus pastelwalhalla. Op coole plexi hangers in zeemzoete kleuren stond de collectie opgesteld. En die schreeuwt echt zomerse vibes uit. De uniseks sweaters en T-shirts met het Esprit logo op springen meteen in het oog, maar de collectie omvat meer dan dat. Voor vrouwen én mannen zijn er ook items met gezeefdrukte madeliefjes op, ik zag ook veel streepjes voorbijkomen en de hipste accessoires du moment: heuptasjes en vissershoedjes.

Inspiratie werd duidelijk gezocht en gevonden in de jaren negentig, maar wel zonder dat het schreeuwerig wordt. De collectie straalt net eenvoud en rust uit, maar dan op een manier die heel erg 'nu' aandoet. Zo zitten er ook veel sportieve elementen in de lijn, een trend waar we onlangs nog over schreven.

Het artikel gaat verder onder de foto.

3
Esprit x Opening Ceremony
3
Esprit x Opening Ceremony

"Esprit en Opening Ceremony delen een overtuiging, van onze relatie met jeugdcultuur wereldwijd tot hoe we allebei hameren op diversiteit in de mode", zegt Humberto Leon, mede-oprichter van Opening Ceremony over de samenwerking. Die diversiteit zie je terug in de keuze van de modellen, maar verwijst ook naar de kledingitems die onderling combineerbaar zijn met elkaar.

Wereldwijd zijn er slechts vijf pop-upwinkels waar je nog tot morgen de tweede collectie van Esprit en Opening Ceremony kunt kopen. De Amsterdamse pop-up bevindt zich op de Looiersgracht 60. Geraak je niet meer op tijd tot daar? Dan kun je de collectie ook shoppen op de website van Opening Ceremony zelf.

Lees meer