thinkstock

Weg met stoppels: zo blijven je benen langer glad

Scheren, als er één ding is dat bijna iedere vrouw haat aan haar schoonheidsroutine, dan is het dit wel. Het kost veel tijd, is gevaarlijk - ja zo'n snijwondje is echt pijnlijk - en het ergste van al? Vaak heb je na één of twee dagen al terug van die vervelende stoppels. Deze tips zorgen ervoor dat je langer kan genieten van die gladde benen.

Niets is zo fijn als 's avonds in je bed kruipen en de zachtheid van je lakens te voelen tegen die gladde benen. Het gevoel is heerlijk. Alleen duurt het niet lang genoeg, een goede week later (of zelfs veel vroeger) is het al weer tijd om opnieuw dat scheermesje boven te halen. Wil jij ook langer van zo'n scheerbeurt genieten? Dan pas je best deze tips toe.

1. Scrub

Alleen door te scrubben kom je van die vervelende ingegroeide haartjes en dode huidcellen af. Die dode huidcellen durven wel eens kleine haartjes te verstoppen. Begin bij je enkels en ga in draaiende beweging naar boven.

2. Gebruik een hydraterende scheergel

We doen het allemaal: vlug in de douche onze oksels of benen bijscheren zonder een scheergel te gebruiken. Maar het is zo belangrijk dat je dit wel doet. Dankzij de gel blijven je benen glad en heb je minder kans op wondjes. We horen je al denken, 'ik gebruik gewoon zeep en dat werkt ook perfect hoor'. Maar neen, zeep zal er net voor zorgen dat je scheermes verstopt geraakt én daarnaast zorgen veel soorten zeep ervoor dat je huid daarna droger is.

3. Kies je scheermes zorgvuldig uit

Het mesje dat je gebruikt, heeft een hele grote invloed op jouw scheerbeurt. Je moet kijken naar de scherpheid, maar ook naar wat voor soort mesje je gebruikt. Als je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid, dan kan je kiezen voor een mesje met ingebouwde gelkussentjes.

4. Zorg op tijd voor een nieuw mesje

Ook aan deze zijn we zeker allemaal schuldig. Scheermesjes zijn nu eenmaal niet goedkoop, maar het is wel belangrijk om er in te investeren. Met een nieuw mesje kan je dichter en zachter over de huid gaan. Je zal minder last hebben van wondjes en irritaties. Merk je tijdens het scheren op dat het mesje bot is of het moeilijk is om te scheren, vervang het dan door een nieuw mesje. Het hangt af van persoon tot persoon hoe vaak je het moet veranderen, de gemiddelde vrouw kiest best voor een nieuw mesje na 5 à 7 scheerbeurten.

5. Duw absoluut niet op het mes

Deze klinkt heel logisch, maar dat is het niet. Je moet zorgen dat er zo weinig mogelijk druk op je scheermes zit. Om wondjes op gevoelige plekken te vermijden, scheer je best met de haargroeirchting mee. Op grote, gladde stukken zoals je benen kan je wel tegen de haarrichting in scheren, om de haartjes zo kort mogelijk te houden. 

6. Hou de moeilijke plaatsen voor het laatst

De achterkant van je knieën en je enkels zijn de meest vervelende plaatsten om te scheren bij uitstek. Je kan best tot op het laatste moment wachten om deze plaatsten te scheren, zodat je er zeker rustig de tijd voor kunt nemen. Je moet je in geen geval nog zorgen maken over de rest van je benen, want die heb je al lang zijdezacht gemaakt.

7. Sluit af met bodylotion

Last but definitely not least. Hydrateer je benen. Kies voor een bodylotion of olie zonder parfum is, om irritaties te voorkomen.

Lees meer