2
The Sims x Moschino

When fashion meets gaming: onlinespelletjes als Fortnite lanceren steeds vaker betalende virtuele kleding

Binnen enkele dagen zijn ze waarschijnlijk weer gespreksonderwerp nummer 1 op menige speelplaats. Onlinegames als The Sims en in het bijzonder Fortnite zijn immers al een tijdje razend populair en sinds kort kan je je favoriete gamepersonages ook in merkkleding stoppen.

Liefhebbers van de immens populaire onlinegame Fortnite kunnen al sinds enkele maanden hun favoriete personages een paar hippe sneakers aanmeten. Zo lanceerde de game de ‘Fortnite Nike Air Jordans’. Hoeveel je voor die virtuele sneaker neertelt? 13 euro om precies te zijn. En die hippe kleding blijkt aan te slaan. Net zoals op de schoolplaats willen de kinderen die het spel spelen er immers zo hip mogelijk bijlopen.

De tekst gaat verder onder de foto.

2
Fortnite

Maar niet alleen Fortnite springt op de fashionkar, ook The Sims lanceerde al een modesamenwerking. Zij hebben namelijk hun krachten gebundeld met modehuis Moschino voor een Moschino x De Sims capsulecollectie die verkrijgbaar is in geselecteerde Moschino-winkels. Maar daar stopt het verhaal niet. Voortaan kan je immers je favoriete Sims-personage er ook bij betrekken door hem in een Moschino-pull te stoppen.

Dat onlinegames en de modewereld elkaar steeds vaker opzoeken blijkt ook het grote aantal modemerken die hun kleding en accessoires virtueel aanbieden op modespelletjes. Zo kan je ondertussen al kleding en accessoires van Karl Lagerfeld, Calvin Klein en Balmain op fashiongames als ‘Covet Fashion’ en ‘Kim Kardashian: Hollywood’ vinden en kopen voor je avatar. Via die weg proberen de merken ook échte kleding en accessoires van de hand te doen aan de spelers.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cynthia Blackcherry

    Ik heb alles van The Sims 4 tot nu toe wat er is. Koop het gewoon niet als het uw ding niet is.

  • Ramon Simon

    Ik geef liever eenmalig geld voor een spel te spelen en dat ze me dan met gerust laten. Tenzij door het succes dat men een uitbreidingspakket maakt, dat is iets anders natuurlijk, maar niet al 2 maanden na het spel, dat is gewoon mensen uitmelken. Het probleem is dat die kleine aankopen onschuldig lijken maar al snel gaan bedrijven dat misbruiken en loopt het helemaal uit de hand. Op de duur kleden ze het hoofdspel letterlijk uit om daarna in stukken te verkopen.

Lees meer