Unsplash

Wil je mooi op de foto? Dan draag je deze kleuren maar beter niet

Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan hoop je er best op dat er wat complimentjes tussen zitten. Lee Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, verklapt welke kleuren je maar beter niet draagt wanneer je op de foto moet.

“Erg bleke pastelkleuren en witte tinten zorgen er al snel voor dat je er vaal en bleek uitziet op de foto”, aldus Eiseman. Moet je dus voor een belangrijk kiekje naar de fotograaf, dan haal je je favoriete poederroze sweater maar beter niet uit de kast. Klinkt die laatste zin compleet onaanvaardbaar voor jou? Dan moet het gezegd dat je de boel toch nog een beetje kan rechttrekken door extra op je make-up te letten. Een beetje blush om je teint op te warmen kan immers al wonderen doen om je bleke gezicht weer wat leven in te blazen.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Er zijn volgens Eiseman ook heel wat kleuren die bijna iedereen flatteren wanneer je op de foto moet. Denk hierbij aan dieprood, turkoois en andere blauwgroene tinten.

Heb je het niet zo begrepen op het dragen van veel kleur? Kies dan niet voor zwart, maar eerder voor grijs. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer