In de wandelclubs zijn vijftigers en zestigers in de meerderheid, maar ook de millennial heeft de wandelschoenen ontdekt als 'onthaastingsmiddel'.
© Bart Leye In de wandelclubs zijn vijftigers en zestigers in de meerderheid, maar ook de millennial heeft de wandelschoenen ontdekt als 'onthaastingsmiddel'.

Exclusief voor abonnees

“Dat zijn Tomorrowland-toestanden”: wandelclubs maken steile opmars dankzij grote events

Van alle sportclubs klimmen wandelclubs het steilst omhoog. Dankzij millennials die proberen te onthaasten, maar ook dankzij grote evenementen zoals de Dodentocht. "Dat zijn Tomorrowland-toestanden."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Theo Van Hoof

    Ondertussen toch al 35 jaar actief als wandelaar. Het aantal leden kan wel omhoog gaan maar het aantal wandelclubs is dalende. Ook het aantal wandelaars is dalende. Waar je in het verleden wandelingen had van 3000 en meer wandelaars mag je vandaag al content zijn als je de 2000 haalt. Dodentocht is gewoon een hype omdat de media er aandacht aan besteden. Het extreme trekt ook aan.

  • Gerard Braeckmans

    Is 'Tomorrowland' een maatstaf geworden? Het is een festival waar massaal drugs gebruikt worden, afstompende dumpiedumpmuziek en iedereen staat er te egotrippen.

Lees meer