Voedsel rondbrengen is Hadija’s manier om iets goed te doen voor de wereld, om liefde te verspreiden.
Greetje Van Buggenhout Voedsel rondbrengen is Hadija’s manier om iets goed te doen voor de wereld, om liefde te verspreiden.

#SAMENTEGENCORONA
Hadija brengt eten aan daklozen: “Als ik het niet doe, wie dan wel?”

Tot voor kort konden we de straat op, maar de maatregelen zijn nu strikter. We moeten met z’n allen thuisblijven. Daarom vereeuwigde onze fotografe Greetje nog snel inspirerende mensen die een verschil maken. En ja, ze hield uiteraard twee meter afstand. Hadija Ndagijimana is student Afrikaanse talen, maar fietst in haar vrije tijd door Antwerpen om daklozen te voorzien van soep en brood. 

“Voor mij zijn het geen daklozen meer, maar vrienden. Ze hebben een gezicht. Ik ken hun namen. Zij verwachten mij elke zondag met eten, en ik verwacht een vriend die ik de hele week niet heb gezien. Ik geef hen soep, maar we slaan ook een babbeltje. We praten over hoe het met ons gaat, over dingen die we hebben meegemaakt, problemen waar we mee zitten.” 

“Dat de maatregelen strenger zijn geworden houdt me niet tegen om zondag op de ‘Kamianomobiel’ te springen en aan mijn voedseltour te beginnen, op een verantwoorde manier natuurlijk. ‘Kamiano’ is het dak- en thuislozenrestaurant van Sant’Egidio, de organisatie die zorgt voor het eten dat ik vrijwillig rondbreng. Ik krijg er dusgeen geld voor, maar het geeft waarde aan mijn leven. Ik besteed mijn vrije dag liever aan anderen helpen dan aan Netflix.”

Ik had nooit gedacht dat ik zoiets als dit zou doen. Het is emotioneel zwaar, dus ik heb even getwijfeld, maar na de tweede keer kon ik niet meer stoppen. Soms word ik geconfronteerd met iemand die dronken is of zijn roes ligt uit te slapen. Dan houd ik afstand, maar ik laat altijd water, broodjes, een kom soep achter. Zo heeft hij toch iets te eten als hij bijkomt.”

“Voor mij is het ontzettend belangrijk om juist nu andere mensen te helpen. Want als ik het niet doe, wie dan wel? Die dakloze mensen vertrouwen erop dat ik langskom.  Ze rekenen op soep en brood, omdat ze anders niets te eten hebben. Dit is het moment om hen te laten zien dat we er voor hen zijn, dat ze er niet alleen voor staan." 

“Denk ook eens aan mensen die in nood zijn, mensen die het moeilijk hebben. Open je hart en verspreid liefde. Daarom sta ik elke zondag paraat. Het is mijn manier om iets goed te doen voor de wereld.” 

Wij zijn #samentegencorona. Doe je mee? Stuur ons jouw inspirerend verhaal met foto via nina@hln.be

LEES MEER #SAMENTEGENCORONA:

Lars vreest voor zijn zaak, maar blijft positief: “Het leven nemen zoals het is, en er dan het beste van maken”

Noëlle kookt voor een vriend in quarantaine: “Een extra portie is snel gemaakt”

Mounira geeft online yogales: “Handelen vanuit liefde kan zelfs in tijden van crisis”

LEES OOK: De HLN Thuisblijfgids

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Myrthe Tolboom

    Respect

  • Dick van Aggelen

    Prima zaak.

Lees meer