2
Filip Van Roe

“Voetbal is mijn leven: ik ben er dag en nacht mee bezig”: de Belgian Red Flames in NINA

De Belgian Red Flames stonden nooit eerder zo hoog op de FIFA-ranking. De kwalificaties voor het EK in 2021 zijn succesvol gestart. En sinds kort schopt het vrouwenteam zich ook netjes tot in jouw huiskamer: Q2 zendt hun thuiswedstrijden uit. De bal is eindelijk aan het rollen. Move over, mannen!

Tessa Wullaert (26) speelt bij Manchester city: “Voetbal vergt best veel van me”

Ik speel nu negen jaar bij de Red Flames en ik heb de aandacht voor onze sport zien evolueren. Ons eerste Europees kampioenschap in 2017 was een duidelijk keerpunt. Plots gingen meer jonge meisjes voetballen. Het aantal supporters nam toe. Jammer genoeg hebben we daarna onszelf – en iedereen anders – ontgoocheld, door ons niet te plaatsten voor het WK. De boel viel weer wat stil. Niet qua prestaties van ons team, maar wel qua aandacht.”

Meer aandacht krijgen: verhoogt dat ook de druk op het veld?

“Aandacht krijgen is leuk, maar ons beste antwoord als team? Dat is presteren, zoals we de laatste twee wedstrijden gedaan hebben, tegen Engeland en Kroatië. Vroeger waren de matchen al te zien op Proximus TV, nu op Q2. Hoe meer mensen kijken, hoe meer kritiek er ook komt. Dat zit nu eenmaal in het Belgisch bloed, om snel negatieve commentaar te geven. Daar moet je als speelster mee leren omgaan.”

En hoe de dames dat doen, dat lees je morgen in NINA of op nina.be. Maar vandaag geven we je alvast een blik achter de schermen van onze fotoshoot. 

Nog meer in NINA: 

- Jani Kazaltzis geeft zijn mening over de modetrends

- Volg de local: intrigerend Marseille

- Liefdeslessen van Wim Slabbinck

- Mijn Parcours 

& nog veel meer! 

2 cover
Filip Van Roe, NINA cover

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer